cioras Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) witam Mam taki problem, od wczoraj nie działa mi blokada kierownicy, nadal słychać takie "pyk"-pykniecie jakby blokowało kierownicę ale nic się nie dzieję. Gdy pykło to kierownica zawsze się blokowała natomiast teraz pyknie i się nie blokuje. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w kabinie jak również pod maską silnika, otworzyłem również kolumnę kierownicy (zdjąłem plastiki) odłączyłem wszelkie złączki podłączyłem ponownie, ale problem nadal występuje... Ruszałem kolumną (regulacja), ale nic to nie dało :/ Gdy ruszam zamki normalnie mi się blokują w dzwiach. Podłączyłem pod komputer (elm-327) żadnych błędów nie ma. Również żadne kontrolki się nie świecą. Macie pomysł co to może być? Autko: Megane II cabrio 1.9 131 dti 2007r. Edytowane 6 Maja 2014 przez cioras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk884 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Podczepie sie do tematu gdyz moj problem tez zwiazany jest z blokada kierownicy ale polega on na tym iz po wlaczeniu blokady wiadomo kierownica nie przekrecimy ale w lewa strone bo w prawa da rade krecic kierownica lecz slychac ewidentnie ze blokada przeskakuje tak jakby po walku kierownicy....Czy ltos mial taki przypadek? Prosze o jakas rade, pomoc w tym temacie....Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cioras Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Przeglądnij forum. Choćby Ten temat Zerknij na post kol. gojgien-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cioras Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 ale u mnie nie ma żadnych błedów na desce rozdzielczej, auto odpala i nie mam problemów chodzi o to jak by mechinicznie przestała działać. Słychać że system ją blokuje, ale nic sie nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Usterki mechaniczne nie są zgłaszane jako błąd, a też się przytrafiają. Zdemontować blokadę, ostrożnie rozebrać, po uprzednim przeczytaniu jak tego dokonać i zdiagnozować gdzie jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cioras Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Nie rozkręcałem w końcu tego, ale podłączyłem pod komputer w warsztacie. Wyrzuciło mi błąd 147 - obwód bezpieczeństwa blokady kierownicy. Dodano: 29 maj 2014 - 18:13 Macie jakieś pomysły? Bardziej uszkodzona blokada? Czy raczej taśma poduszki? innych błedów nie było tzn. były ale je skasowałem ale ten pojawia się cały czas nawet po skasowaniu... Dodano: 04 cze 2014 - 23:25 Ktoś coś może pomóc? Edytowane 24 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woki77 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) a co zrobić jeśli blokada nie daję się zdjąć z kolumny, po kilku obrotach śruba mocująca się blokuje zapomniałem dodać że blokada nie działa, blokada zdjęta. Czy może ktoś podesłać rozpiskę kostki połączeniowej tzn. na którym pinie powinno być napięcie i ile Wolt ? dzięki za link, krótkie wiercenie i blokada zeszła. blokada naprawiona, bezpiecznik w komorze silnika 15A był przepalony Edytowane 27 Maja 2018 przez woki77 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walba Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Śrubę odkręca się na odblokowanej blokadzie kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Nie wykręcisz jak blokada jest zablokowana. Tutaj w tym temacie masz więcej informacji jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Odkopie temat bo też mam problem który wystąpił wczoraj, blokada przestała działać, można kręcić kierownicą i słychać takie jakby przeskakiwanie na zębatce czy coś w tym stylu, dodatkowo mam wrażenie że od tego momentu jak padła blokada to w czasie jazdy kierownica/układ kierowniczy dziwnie się zachowuje tzn jakby lekko przycinało wspomaganie, nie wiem jak to opisać. REGULAMIN: pkt. 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor89 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Dnia 5.05.2014 o 20:58, wilk884 napisał: Podczepie sie do tematu gdyz moj problem tez zwiazany jest z blokada kierownicy ale polega on na tym iz po wlaczeniu blokady wiadomo kierownica nie przekrecimy ale w lewa strone bo w prawa da rade krecic kierownica lecz slychac ewidentnie ze blokada przeskakuje tak jakby po walku kierownicy....Czy ltos mial taki przypadek? Prosze o jakas rade, pomoc w tym temacie....Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Mam ten sam problem. Ktoś coś wie na ten temat i mógłby doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi