Piotrek_GT Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Cześć, krótkie pytanie - czy można wykorzystać układ wydechowy z RS-a w Megane GT (2.0 TCE)? Strasznie podoba mi się zestrojenie wydechu w RS-ie i chciałbym osiągnąć podobny efekt dzwiękowy w GT. Na allegro można odnaleźć kompletne układy z RS, wyglądają całkiem zdrowo - Wydech RS Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Podobno można - u mnie miał taki być założony, ale w końcu weszło coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_GT Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Kilka dni temu napisałem w tej sprawie do Renault Warszawa. Oddzwonili, ale powiedzieli, że jeszcze tego nie robili i nie mają dokumentacji która w 100% potwierdziłaby, że układ z RS-a będzie pasował. @mkotek - co masz u siebie? kto montował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Przecież w GT i RS są te same układy wydechowe - różnią się tylko końcówką za ostatnią puszką :) Chcesz poprawić brzmienie (a przy okazji osiągi) to wywal środkowy tłumik (a najlepiej i kat) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_GT Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 @Shymek - tak wiem, że w RS końcówka za puszką jest poprowadzona centralnie, ale chyba sama puszka, albo jej środek się różni, bo praca układu wydechowego w RS-ie jest znacznie ciekawsza niż w GT. Odnośnie wywalania środkowego i katalizatora, nie spowoduje to choinki na desce rozdzielczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Wywal środkowy, strasznie duża różnica Odnośnie wywalenia katalizatora to kupujesz downpipe od Shymka i emulator za 15 zł i wszystko będzie ok, nie będzie choinki. Czyli downpipe + wywalenie środkowego da Ci taki efekt, że z bananem na twarzy będziesz jeździł Kolega ma np: Downpipe + środkowy ale nie ma tylniego, i też gra miodzo Edytowane 17 Stycznia 2018 przez LiszoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arithel Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Mam takie nietypowe pytanie, lecz nie jestem totalnie w tym temacie, więc prosiłbym bez śmieszkowania Czy da rade w 2.0 dCi poprawić dźwięk z wydechu? Mam tu na myśli modyfikacja, bez ruszania FAPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocarz3 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam Czyli..jak wywalę...środkowy....to nic nie zmieni mi na minus...w parametrach auta..np. na przeglądzie...? REGULAMIN - pkt 5.6 interpunkcja, czyli w języku polskim JEDNĄ kropkę stawia się na końcu zdania! - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 nic, wyrzucaj śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocarz3 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Dzięki za info.. Dzisiaj byłem pod spodem..i trochę rudej na wydechu...się usadowiło...i chyba wkrótce trzeba będzie coś..wymyśleć... Czyli..uściślając...na razie katalizator..zostaje...wywalam środkowy, robię.. zwykłą rurę..i będzie lepiej...(głośniej..?...i mocniej).. tak? REGULAMIN - pkt 5.6 interpunkcja, czyli w języku polskim JEDNĄ kropkę stawia się na końcu zdania! - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocarz3 Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Jest. Wycięty środek, koniec zostawiony i końcówki dwie. Przerobiony z RS. Wszystko ładnie gra...w miarę cichy jak na sportowy wydech. Dopiero jak się wciśnie mocniej gaz to slyyychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1991 Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Fajnie się to prezentuje Wiadomo, że trzeba przycisnąć mocniej żeby usłyszeć też sportowy dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocarz3 Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Dnia 8.05.2019 o 08:45, Sebek1991 napisał: Nie papuguj. ...aż tak mocno...nie trzeba...wciskać...ale...przy 4000..już ładnie krzyczy... REGULAMIN - pkt 5.6 interpunkcja, czyli w języku polskim JEDNĄ kropkę stawia się na końcu zdania! 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadzioKr Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 po wycieciu srodkowego tłumika, przy stałej predkosci autostradowej, da sie wysiedziec w srodku czy ryczy jak tarzan? REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mocarz3 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Da się wysiedzieć. Aczkolwiek...wycieczka nad może będzie pewnie męcząca...na razie kazdy kto jedzie jest szczęśliwy że może posłuchać buczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi