gregorusp Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Witam! Zamierzam kupić Megane III Coupe Bose ed. W jednym z salonów stoi taki egzemplarz mam tylko kłopot - jest on biały (zwykły, nie perła). Ma ktoś może samochód w tym kolorze i może powiedzieć jak się taki kolor sprawuje? (jaką ma twardość w porównaniu do białego perły, trwałość). Brać pod uwagę kupno zwykłego białego? Czy dać sobie spokój i iść w metaliczne? (szczerze mówiąc ta biała Megane+dach panorama+felgi z tej wersji wyposażenia wygląda super :) ). Dzięki za odpowiedzi :), Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Metalik czy nie, nie ma znaczenia. Megane ma słabe lakiery, zresztą jak inni - eko badziewie w porównaniu do porządnych lakierów z przed lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Biała perłą jest lakierem twardszym jednak dużo droższym (nawet od zwykłego metalika). Jak napisał kataryniarz dzisiejsze lakiery są generalnie miękkie i dużo bardziej podatne na wszelkie uszkodzenia. Białe Coupe faktycznie wygląda fajnie - nieraz widziałem, a nawet sam rozważałem zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregorusp Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Ano macie rację - jak to ze wszystkim eko :D (chociażby lakiery do drewna...). Qrcze ale nadal mam dylemat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Mam biały perłowy. Mam porównanie do czerwonego, który był zdecydowanie bardziej delikatnym lakierem, warstwa o grubości gazety. Bardzo szybko wycieral się w newralgicznych miejscach karoserii. Co do perły, trochę się zawiodłem. Nie wiem jak to opisać, ale jest bardzo mało perły w tej perle. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 jak nie zależy Ci na czasie to możesz sobie zamówić do produkcji w dowolnym kolorze. Jeśli jednak chcesz kupić szybko to bierz biały, jak się znudzi to możesz przemalować lub okleić :D np. na czarny mat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Lelupi masz monaco czy RS-a? Biała perła jest piękna, ale zwykły biały + pakiet gt line albo monaco tez by niezłe wyglądał. Do tego duże kolo i jest wypas gwarantowany. Na allegro ze 2 dni temu widziałem htb białe, gt line + felgi 19" z RS-a i całkiem nieźle to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi