F1Fanatic Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam :) Autko (Megane Grandtour 3) kupiłem niedawno. Widzę mały poziom płynu w zbiorniku, różowy, ale nie mam pojęcia jaki lał poprzedni właściciel. Wolę spuścić i wymienić na nowy. Wie ktoś gdzie go się spuszcza?? Jest tam jakiś zaworek, czy bez kanału się nie obędzie? Pozdrowionka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Zdejmujesz rurę u dołu chłodnicy i płyn sobie wyleci, ale nie cały, nie zdziw się wiec, że wlejesz trochę mniej niż instrukcja podaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 fabrycznie renówka leje taki żółtawy/zielonkawy płyn, skąd u Ciebie się wziął różowy? W tak młodym aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 fabrycznie renówka leje taki żółtawy/zielonkawy płyn, skąd u Ciebie się wziął różowy? W tak młodym aucie? Najwidoczniej poprzedni właściciel dolewał stopniowo różowy .....trzeba wrócić na zielony kupiłem już produkcji K2, nie będe płacił ASO za 6 litrów 128 zł (5+1) . Kupiłem K2, dobre ma opinie...no i na logu jest Hołek więc musi być extra :P Zdejmujesz rurę u dołu chłodnicy i płyn sobie wyleci, ale nie cały, nie zdziw się wiec, że wlejesz trochę mniej niż instrukcja podaje Dzięki zauważyłem. W sumie poczekam za miesiąc wymieniam rozrząd więc będzie okazja by wymienić płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Kupiłem K2, dobre ma opinie...no i na logu jest Hołek więc musi być extra Też w autach zalane K2 i jakoś lata. Co do Hołka to nieźle na tym zarobił więc nie biorę jego opinii, rekomendacji pod uwagę :D K2 to jest ostro pakowane w auta. Opinie mogą być różne, ale co tam. Edytowane 23 Maja 2014 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszozog1990 Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Ja polecam ten amerykański PRESTONE czy jakoś tak, mechanik- specjalista renault podpowiedział mi, że renaut zalewa oryginalnie bardzo zbliżony do tego. Najlepiej gdyby płyn był troszkę letni wtedy zejdzie i z termostatu troszkę więcej. Po zalaniu pamiętaj o odpowietrzeniu głowicy (maluteńki koreczek na termostacie). Edytowane 24 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lagarto13 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Trochę archiwalny temat odkopuję ale po co zakładać nowy jak istnieje ;) Zdejmujesz rurę u dołu chłodnicy i płyn sobie wyleci, ale nie cały, nie zdziw się wiec, że wlejesz trochę mniej niż instrukcja podaje. Próbuję dostać się do rury u dołu chłodnicy. Jak ściągnąć tę [wulgaryzm:)] osłonę pod zderzakiem? Walczę z nią od ponad godziny, śruby odkręcone i trzyma tylko na tych zapinkach przy nadkolach. Jest jakiś patent na mało inwazyjne odpięcie tych zapinek? EDIT: A może nie trzeba ściągać osłony pod zderzakiem tylko wystarczy osłonę silnika? Jest wtedy dostęp do węża od chłodnicy? Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez lagarto13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Ile wchodzi płynu chłodniczego do 1,5 dCi 106PS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesyl Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 podłączę się pod temat, bo w sumie odpowiedzi nie znalazłem. Jak dostać się do tego zaworku w chłodnicy, żeby spuścić płyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Od spodu chłodnicy odpiąć rurę i spuścić wszystko :) Jak to nie ma odpowiedzi Już pisał kol. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesyl Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) to już wiem tylko jak się tam dostać? takie było moje pytanie Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 8 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Nie wiem jak to jest zorganizowane w MIII, ale pewnie po odkręceniu dolnych osłon pod silnikiem będzie dobry dostęp. Zobacz czy od góry da się dojść, pewnie też nie obejdzie się bez demontażu plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Chciałem się dostać do kranika u siebie, ale dostęp do bani i spuściłem wężem. Wszystko nie zleci bo jest pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesyl Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 no i tu jest pies pogrzebany, bo.... dostać się od dołu to jakaś masakra. Osłona jest znitowana, czy coś z nadkolami i du** a z góry, hm... chyba, że może pod reflektorem jest jakieś dojście, aż na sam dół chłodnicy muszę się nad tym pochylić :) może się uda bo spuszczanie wężem to jakaś lipa - ile tego zleci? pewnie nawet nie połowa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 4litry zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi