redthunder Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w moim aucie nie działają w ogóle kierunkowskazy po stronie lewej oraz światła awaryjne. Reszta elektryki bez zarzutu. Pierwszą rzeczą jaką sprawdziłem to żarówki, wszystkie okazały się sprawne. pojechałem do elektryka i stwierdził uszkodzenie tablicy BSI(UCH). Wymiana samej części 849 zł plus robocizna. Na portalu aukcyjnym znalazłem tablicę BSI z identycznymi numerami co moje w korzystnej cenie. Pytam ekspertów: 1. Czy to może być coś innego niż BSI(UCH)? 2. Jeżeli sam wymienię BSI(UCH) na identyczną (chodzi o numer) czy muszę jeszcze kodować kluczyk lub inne rzeczy?? Proszę o konstruktywne podpowiedzi i rady. Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 W renault nie ma BSI - chodzi o UCH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redthunder Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Chodzi o tą rzecz Dodano: 05 cze 2014 - 07:46 ot to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Hmm, to jest moduł UPC zamontowane obok akumulatora, ale ten moduł za wiele nie ma wspólnego z kierunkowskazami w II za kierunkowskazy odpowiada UCH , ale skoro uszkodzony moduł UPC to tylko wymiana szukaj z tym samym numerem N lub wyższym, pozostanie ewentualnie konfiguracja clipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dokładnie, albo padło UCH (przekaźnik, zimny lut), albo standardowy problem z wtyczką pod fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redthunder Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Spoko sprawdzę A gdzie znajduje się UCH? Pod maska? Ma może ktoś zdjecie poglądowe?? Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2014 przez redthunder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Koło lewego kolana kierowcy pod kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Moduł zarządzający kierunkowskazami jest w kabinie, czarna puszka obok skrzynki z bezpiecznikami. Albo padł albo nie łączy wtyka szara 12 pinowa, pin numer cztery zasila lewą stronę. Wtyczka pod fotelem odpada bo nie ma lewego kierunku również z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redthunder Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Dziękuję Wczoraj zostało to u mechanika/elektryka zajmującego się sensu stricto francuzami rozebrane i sprawdzone. Mechanicy powiedzieli, że padł moduł pod maską. Czytając to co piszecie zgłupiałem. Znalazłem na portalu aukcyjnym moduł pod maskę z identycznymi numerami jak moje i obawiam się, że to nie to. Na listwie bezpieczników w kabinie( według tego co opisujecie) może to być przekaźnik( czy jest on koloru różowego/jasny czerwony?). Będę miał auto po południu więc sprawdzę kostkę pod fotelem, i wtyczkę kabla z pinami - choć wczoraj to było przeglądane, możliwe, że to przeoczono?? Pozdrawiam Dodano: 05 cze 2014 - 20:21 Witam Sprawdziłem przewody, kostki, kable i nic. Pozdrawiam Dodano: 16 cze 2014 - 20:58 Witam Wymieniłem cały moduł pod maską, sprawdziłem szarą wtyczkę w module w kabinie i nic się nie zmieniło. Czy ktoś ma jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jak pisałem za kierunkowskazy jest odpowiedzialne UCH a nie UPC które jest pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redthunder Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Rozumiem A czy po wymianie UCH będę musiał kodować kluczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie zakodujesz kluczyków na nowo do innego UCH , należy przelutować pamięć aby kluczyki przeszły do drugiego uch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi