pavlik Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 W megnakach II jest problem z przyczepnością tylnych kół na nierównościach i mokrej nawierzchni. Jedni mówią żeby zmienić amorki na Koni inni mówią o oponach. Ale ja słyszałem, że trzeba wymienić jakieś gumy z innego samochodu(marki) i jest ok. Ale co i jak? tego chciałbym się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 zawieszenie w megi zawsze będzie do kitu, przynajmniej w MI. Możesz zmienic pól zawiasu , a niewiele zdziałasz....podsterownośc i duże wychylenia auta na zakrętach to znak rozpoznawalny MI :roll: swoją drogą dlaczego pytasz o MII skoro, z tego co mi się wydaje jesteś posiadaczem MI (pytam z ciekawości, nie wścibstwa).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Kolega ma ten problem a lubi pocisnąć. Ma M II 1,9 DCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Też mam Megane II 1.9 dCi i w szybko pokonywanych zakrętach samochód jest wyraźnie nadsterowny. Pojawia się bardzo nieprzyjemne uczucie, jakbym zaraz miał obejrzeć drogę przez boczną szybę :(. Chętnie bym coś z tym zrobił, ale nie wiem za co się zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik1983 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witam, też od niedawna mam M II 1.9dci i właśnie już zaczołem się martwić że kupiłem jakieś krzywe auto. Przy prędkościach rzędu 130-150 na zwykłej, trochę dziurawej drodze tył zachowuje się jak by jechał tropem węża. Czy o takim zachowaniu się auta rozmawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dokladnie o takim. Uwazaj szczegolnie jesli bedziesz miec obciazony samochod. Kolega tak sie przestraszyl ze po 10 km zawrocil z drogi. Wtedy jeszcze nie wiedzial co jest grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik1983 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Rozumiem ze jeszcze nie wiadomo czy jest sposób na wyeliminowanie tego zjawiska? Mam nadzieje że moze ktos zna przyczyne bo nie wyobrażam sobie jazdy takim autem w zimie na śliskiej nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMegane2 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Po latach czy ktos sie uporał z tym w megan 2 . Wymienilem tuleje belki Amory kajaba sprezyny kajaba nadal do samo na dziurach tyl ucieka,na sliskim i lodzie katastrofa.... REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 A co mówi pomiar geometrii zawieszenia? Pamiętam, że ta belka lubi się krzywić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMegane2 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Byla ustawiona tylko zbierznosc przod,ale geometrie bym musial zrobic porzadną z wykresem obu osi.Zero luzow przod tez po remoncie nowe tuleje wahaczy sworznie drazki koncowki amory sprezyny... wszystko.... a na lekkich dziurach jest katastrofa, latem poł biedy ale zimą gdy jest slisko jazda jest fatalna... Gdy go kupilem pierwsza mysl slabe amory ...dalem nowe. To samo... sprezyny nowe... to samo.... tuleje belki nowe to samo.... brak pomyslow.... REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Tylne opony nie zużywają się nadmiernie? Np. niższy bieżnik po jednej stronie opony? podczas skręcania nie piszczą opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMegane2 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Opony nie piszczą i nie zdzierają krawedzi.Na gladkiej drodze auto jedzie idealnie nie sciaga nic.Za to jak tylne kola wjada na dziury to tyl ucieka jak wąż na boki.Najbardziej sie wystraszylem na oblodzonej drodze wystarczy leciutko prawo lewo kierownicą a tyl zachowuje sie mniej wiecej tak jak by zaciagac reczny na lodzie daje to duzą niepewnosc na oblodzonych drogach... REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartl_20 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Posiadam MII kombi i nie zauważyłem tego problemu a lubię mocniej wcisnąć gaz, Renata trzyma się dobrze w zakrętach, elementy zawieszenia z tyłu są nadal fabryczne. Wcześniej miałem focusa w kombi i szczerze mówiąc to dopiero się słabo prowadziło. Może problem geometrii w waszych M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi