kroliq Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Tym razem Scenic na A2 w okolicach Wiskitek foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 http://www.24opole.pl/15295,Renault_clio_zapalilo_sie_podczas_jazdy,wiadomosc.html Clio;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek7 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Tak sie kończy parkowanie na trawie, ściernisku... Katalizator rozgrzewa się do... 700-900 st C? Sceniczek [*]: http://hn.hnonline.sk/vo-vincovom-lese-zhorelo-pri-poziari-50-aut-624697?obrazok=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Tak sie kończy parkowanie na trawie, ściernisku... Katalizator rozgrzewa się do... 700-900 st C? A wiesz w ogóle gdzie w tym sceniczku jest katalizator?? Trawa musiałaby wejść pomiędzy silnik i przegrodę na wysokość kolan kierowcy.... Tu przyczyną mógł być jedynie końcowy tłumik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek7 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Kolego gojgien... Wiem gdzie katalizator, nie wskazywałem tego scenika jako źródła pożaru. Tam spłonęło 50 samochodów, źródłem pożaru mógł być jeszcze każdy z pozostałych. Zdjęcie to właśnie bo żal sceniczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Tylko ile to ma wspólnego z SAMOZAPŁONEM o czym jest ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) Pożar często powoduje ecu który zle zabezpieczony jest przed wodą i wilgocią z góry. Potafi napłynąć na niego woda gdzie potem dochodzi do zwarcia. Problem występował w meganach przed liftem. Po lifcie ecu odwrócili bebechami i problem zniknął. Jak macie nietypowe objawy typu wycieraczka sama się włączy czy jakaś choinka z lampek na zegarach się nieraz pojawi zajrzyjcie tam może być wilgoć. Edytowane 30 Lipca 2014 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Pojechałem wczoraj wymienić sondę. Po godzinie gość zadzwonił, że sonda zrobiona ale auta mi nie odda.... bo 'kategorycznie zabrania mi nim jeździć' Okazało się, że plecionka łącząca kolektor z wydechem nie jest już szczelna i raz po raz bucha tam ogień. Zaraz obok jest wygłuszanie/maty oddzielające silnik od kabiny. Ponoć pięknie się to pali.... Mam silnik 2.0 - nie wiem jak wygląda to w 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Faktycznie, ten łącznik elastyczny może być powodem pożaru w czasie jazdy, ale raczej nie na postoju, jak silnik nie pracuje. A tak w ogóle, to chyba ten efekt przepalenia się plecionki powinien być mocno słyszalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 W ogóle nic nie słyszałem... spalin też nie było czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) No i po nitce do kłębka, nie wiem gdzie jest ecu w megane II ale pożar raczej powstaje bliżej elementu elastycznego komputery ogolnie zabezpieczone sa dobrze w niektórych auta wręcz non stop mają kontakt z wilogocią a czasem wodą.. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 nie wiem gdzie jest ecu w megane II Komputer jest za akumulatorem. Możliwe, że trop z plecionką jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 No tak ale problem dotyczy przedliftów. A czy w temacie plecionki i maty coś się w polifcie zmieniło?? A jeżeli chodzi o ecu to owszem jest teraz czapką do góry a wtedy był do dołu bardziej narażony na działanie wody itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 W tym temacie mamy przykład od czego zapalają się meganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Samochod-jadacy-A4-nagle-stanal-w-plomieniach,wid,16864801,wiadomosc.html?ticaid=113663 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi