tkwiatek9 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 gdzie dokładnie jest ten moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc4s Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam, czy w megane II phII tez seryjnie prawe, tylne przeciwmglowe nie jest niepodlaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jeśli wersja europejska, to też tylko lewe świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk22 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) No i mnie dopadło sprawdzanie świateł.. Nie świeci przeciwmgielne z tyłu (żadne), żarówki wymienione. Kontrolka na desce świeci, styki poczyszczone, miernik pokazuje 4-4,1 V, bezpieczniki posprawdzałem są ok. Gdzie dalej szukać? Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydooo Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Hahaha ostatnio właśnie też mnie irytowalo dlaczego nie świeci prawy halogen a żarówka jest sprawna.... Szukałem z miernikiem i znalazłem ze są tylko 5 przewodów a powinno być 6. Pozostaje przeciągnąć dodatkowy przewód żeby świecił prawy halogen ale to kurna jakieś nieporozumienie ze strony producenta. Edytowane 17 Marca 2016 przez scoobydooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 :mrgreen: Normalne, w Europejczykach masz po lewej działające tylne światło przeciwmgielne a w Anglikach po prawej. Normalny zabieg stosowany od wielu lat przez producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) ... I zgodny z przepisami, oraz wytycznymi odnośnie świateł zamieszczonymi w kodeksie. 2 Tylne przeciwmgielne widziane we mgle skutecznie potrafią "zamaskować" włączenie świateł STOP jak hamujesz. Przy jednym świecącym od środka drogi, to ono jest widoczne a przy hamowaniu pojawia się tej samej mocy światło w niewidocznej prawej lampie. Nie jest to więc niedopatrzenie, a celowe działanie. Edytowane 17 Marca 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 W Megane III są dwa przeciwmgielne, tak jak w I :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ja miałem fabrycznie dwa przeciwmgłowe w: megane I coupe Lagunie II phII liftback Megane III kombi 2010 Espace IV 2003 Espace IV 2010 W espace jest to o tyle fajne, że lampki są oddzielne na dole w zderzaku, a lampy główne wyżej w słupku, nie ma szans, żeby pomylić ze światłami stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Wracanie do przykładów gdzie tylne przeciwmgielne są na oddzielnych miejscach, jak na blendach w megance, sceniolu I, czy też starym i IV espace nie jest dobrym porównaniem. Nawet przykład Laguny jest nieporównywalny, przy pozornym zespoleniu tych lamp. Przeciwmgielne są jednak oddalone od STOP-u Tu chodzi głównie o S II gdzie te światła są zespolone i bardzo blisko siebie.. Najlepiej to ma wykombinowane Peugeot, przykładowo 206. Jest jedno przeciwmgłowe zamontowane centralnie w dole tylnego zderzaka i nie ma problemów z niesymetrycznym świeceniem i dokładaniem instalacji, czy żarówek na nieświecącej stronie. Edytowane 17 Marca 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 W coupe I po lifcie przeciwmgłowe są w głównych lampach, przed liftem były przy tablicy rejestracyjnej. W lalce też były w głównych lampach. W mIII kombi to samo. Uważam, że skoro tak wyszło w fabryce to tak powinno zostać, ale ogólnie rzecz biorąc, to we mgle powiniśmy być widoczni jak najlepiej. Co innego gdy ktoś zapomni wyłączyć tych świateł - wtedy nawet jedno świecące mocno oślepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobeks Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Mnie też dopadł problem nie działającego światła przeciwmgielnego z tylu. Żarówka oki, kontrolka licznika sie zapala, w gniezdzie przyczepki pojawia się ~ 0,06V, pozostaly osprzęt auta dziala poprawnie. Zastanawia mnie czy moduł UCH steruje tym oświetleniem poprzez przekaznik? Może mu sie styki wypaliły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Z modułu UCH idzie przewód bezpośrednio do lampy "mijając" tylko kostkę R2 pod fotelem kierowcy. Z modułu UCH do sprawdzenia złącze PP3 (12-ścieżkowe) SZARE pin nr 6 który jest właśnie od przeciwmgielnego. Więc do sprawdzenia kostka R2 i złącze w UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobeks Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Naprawione, winowajcą były prawdopodobnie zaśniedziałe kostki do gniazda przyczepki albo samo gniazdo, bo porozkręcałem i się samo naprawiło. Dodam, że zrobiłem to od dvpy strony bo najpierw sprawdziłem czy z UCH wychodzi zasilanie. Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi