gojgien Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 castagnet, Megi jest także w wersji z kierownicą po prawej stronie. Tylne lampy zrobili uniwersalne. W wersji angielskiej ta blokada jest w lewej lampie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castagnet Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 No dobra, rozumiem. Ale czy światło przeciwmgielne zawsze musi świecić za kierowcą? Jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Tak jest w przepisach dla ruchu lewostronnego - LEWE (lewa strona) - obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castagnet Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Rozumiem, ale ja mając 2 (lewe i prawe) nie łamie chyba przepisów? Bo przecież wiele aut ma przeciwmielne z 2 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzykad Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ja myślę, że castagnet narażasz siebie na niebezpieczeństwo. Gościu jedzie za Tobą i nie wie jakie masz światła włączone. MUSI być kontrast pomiędzy światłami! Jak widzi jedno mocniejsze to wie, że masz p.mgielne. Lecz widzi dwa z daleka to ciśnie aby Cię dognić...no i zanim się zorietnuje, że to nie zwykłe światła to wpakuje się Tobie w d... To tyle dywagacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Prawo mówi: jedno po lewej stronie lub na środku, jak dwa to po obu stronach. Mogą byc włączone tylko ze światłami mijania, drogowymi lub przeciwmgłowymi przednimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Witam, nie świeci mi tylna lampa przeciwmgielna: - kontrolka na desce rozdzielczej sygnalizuje, że jest załączona - żarówka jest sprawdzona i jest ok Czy jest jakiś bezpiecznik za to odpowiedzialny? Jak go rozpoznać ewentualnie jaka inna może być przyczyna? Przeniosłem do istniejącego już tematu. Przed założeniem nowego można by było skorzystać z opcji do czego jesteś zobowiązany. - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 a czy prąd dochodzi do lampy? Przeczyściłeś styki przy żarówce? Żarówkę warto zamienić z inną bo czasami się tylko wydaje że jest ok. Pytanie pomocnicze: Czy w ogóle któraś lampa świeci z tyłu czy chcesz żeby świeciły dwie razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Na wstepie zaznaczę, że jestem laik w tym temacie (amperki, volty itp), ale rozkręciłem dziś klosz z zamiarem wymiany żarówki i przekonany byłem, że będzie po problemie. Okazało się, że wszystkie żarówki (4 sztuki jakie tam zastałem) są ok (nie są przepalone) i świecą. Nigdy nie widziałem jak świeci przeciwmgielna, ale podejrzewam, że odpowiada za to element z kwadracikami (a nawet jeżeli się mylę to pozostałe żarówki też są ok) i żarówka jest tam sprawna czyli prąd dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 i żarówka jest tam sprawna czyli prąd dochodzi nie jest to takie jednoznaczne kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ok, a czy jakiś bezpiecznik może za to odpowiadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 za nieświecenie ? oczywiście, nie powiem ci tylko który - od tego jest naklejka na zaślepce bezpieczników i instrukcja może po prostu żarówka nie styka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 który bezpiecznik bezpośrednio za to odpowiada nie doszedłem, ale na szczęście nie było potrzeby, okazało się, że błąąądze :-| i nie na tym elemencie klosza się skupiłem, powymieniałem wszystkie żarówki i świeci :) jeszcze tylko żarówka przy rejestracji i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wszystko chodzi tak jak powinno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARO1000000 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam posiadam od niedawna Megane II 2004 1.5 dci Niestety mam ten sam problem nie wiem dlaczego nie pali przeciwmgielna tylna po stronie kierowcy oczywiscie (zarowka ok) oraz 4 zarowki w drzwiach! Czytalem wyzej ze kolega mial ten sam problem ale nie jest wyjasnione do konca co moze byc nie tam jak by co prosze o jakas pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piodom Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Mam ten sam problem. Brak światła przeciwmgielnego z tyłu oraz nie świecą mi żarówki w czterech dzwiach. Co może być przyczyną? Gdy zapalam to kontrolka się świeci. Sprawdzane też było czy prąd dochodzi i okazało się że do wstecznego prąd dochodzi natomiast do przeciwmgielnego już nie. Swiatlo juz naprawione. Przyczyna byl niesprawny modul znajdujacy sie niedaleko schowka Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez piodom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi