Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przełącznik poduszki pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przewertowałem całe forum ale mój problem jest inny od wszystkich, a mianowicie od bardzo długiego czasu jeżdżę z kontrolkami Airbag i chce wreszcie pozbyć się tego problemu.

Wymieniłem taśmę na nówkę, sprawdziłem wszystkie kostki i nic nie pomogło. Zauważyłem, że nie ma reakcji na włącznik/wyłącznik Airbag pasażera (ten po prawej stronie przy drzwiach)

przy wyłączonej poduszce powinna się pojawić kontrolka pod zegarami a tu nic nie ma.

Macie jakieś porady dlaczego tak się dzieje?

• 3 miesiące temu...

Wszystko wielokrotnie sprawdzone,wyczyszczone przełącznik wszystkie kostki pod siedzeniami, w fotelach i masy.

Ręce opadają.

Dodano: 16 lis 2014 - 12:05

Problem został rozwiązany.

Poduszka w fotelu kierowcy przestała "żyć".

Kontrolki zgasły ale elektryk powiedział, że jest za duży opór na poduszce pasażera i czasem może się zaświecić kontrolka ale zgaśnie.

Gdy wyłączę poduchę pasażera wyłącznikiem pojawia się kontrolka airbag , a jak włączę to znika.

Wyłącznik do wymiany czy nie warto nic z tym fantem robić, skoro nie ma kontrolki.?

Gdy wyłączę poduchę pasażera wyłącznikiem pojawia się kontrolka airbag , a jak włączę to znika

Jeżeli zapala się kontrolka airbag umiejscowiona w obrotomierzu to jest to prawidłowe działanie.

Na włączonym zapłonie pojawia się airbag + service, brak kontrolki "airbag off" w dolnym prawym roku obok wskazówki paliwa.

Dodano: 17 lis 2014 - 17:10

Dobra, odkryłem coś.

Na zapłonie jak przekręcę wyłącznik airbag na off, zaświeci się kontrolka na wyświetlaczu "airbag off" , ale jak wrócę wyłącznikiem na "on" to zaświeci się kontrolka airbag + service.

Gdy wyłączę zapłon i ponownie włączę nie ma kontrolki airbag.