olej897 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam. Przewertowałem całe forum ale mój problem jest inny od wszystkich, a mianowicie od bardzo długiego czasu jeżdżę z kontrolkami Airbag i chce wreszcie pozbyć się tego problemu. Wymieniłem taśmę na nówkę, sprawdziłem wszystkie kostki i nic nie pomogło. Zauważyłem, że nie ma reakcji na włącznik/wyłącznik Airbag pasażera (ten po prawej stronie przy drzwiach) przy wyłączonej poduszce powinna się pojawić kontrolka pod zegarami a tu nic nie ma. Macie jakieś porady dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Niewyczyszczona po stłuczce pamięć w sterowniku poduszek. Nic innego nie przychodzi mi na myśl skoro tyle już pozmieniałeś, a kontrolki nadal świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Mam auto ok kilku lat i nie było żadnej przygody, dopiero później zaczęło świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbanek666 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Kolego. Miałem podobny problem, Przyczyną była kostka pod siedzeniem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Jeżeli nie reaguje na przekręcenie przełącznika i ciągle świeci kontrolka airbagu to najprawdopodobniej masz wypiętą wtyczkę od tego przełącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wszystko wielokrotnie sprawdzone,wyczyszczone przełącznik wszystkie kostki pod siedzeniami, w fotelach i masy. Ręce opadają. Dodano: 16 lis 2014 - 12:05 Problem został rozwiązany. Poduszka w fotelu kierowcy przestała "żyć". Kontrolki zgasły ale elektryk powiedział, że jest za duży opór na poduszce pasażera i czasem może się zaświecić kontrolka ale zgaśnie. Gdy wyłączę poduchę pasażera wyłącznikiem pojawia się kontrolka airbag , a jak włączę to znika. Wyłącznik do wymiany czy nie warto nic z tym fantem robić, skoro nie ma kontrolki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A przełączasz na włączonym czy na wyłączonym zapłonie?? Jeśli przy włączonym to jest to normalne i nawet opisane w instrukcji auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Gdy wyłączę poduchę pasażera wyłącznikiem pojawia się kontrolka airbag , a jak włączę to znika Jeżeli zapala się kontrolka airbag umiejscowiona w obrotomierzu to jest to prawidłowe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Na włączonym zapłonie pojawia się airbag + service, brak kontrolki "airbag off" w dolnym prawym roku obok wskazówki paliwa. Dodano: 17 lis 2014 - 17:10 Dobra, odkryłem coś. Na zapłonie jak przekręcę wyłącznik airbag na off, zaświeci się kontrolka na wyświetlaczu "airbag off" , ale jak wrócę wyłącznikiem na "on" to zaświeci się kontrolka airbag + service. Gdy wyłączę zapłon i ponownie włączę nie ma kontrolki airbag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 No przecież pisałem, by przeczytać instrukcję i przełączać na wyłączonym zapłonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi