hun19 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Witam szanownych forumowiczów :) Mam prośbę o rzucenie okiem na to ogłoszenie i ewentualne wyłapanie grubych niedoskonałości, których ja jako laik nie zauważam ;) Oczywiście skontaktuję się z właścicielem i będę szczególowo oglądał to auto, ale może forumowicze coś wypatrzą ;) Oto link: http://otomoto.pl/renault-megane-1-5dci-110km-28-12-2012r-idealna-C33881216.html Z góry dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Auta sprowadzane nie mają menu w języku polskim, a to ma, więc ktoś je już podłączał do kompa , aby to aktywować. A jak już był podłączany do kompa,( chyba poza polskim ASO , bo nie widać tego w historii auta) to i licznik można poprawić. <_< Dziwne jest też to że jedyna wizyta z ASO była przy 30 tys km, a chyba wymiana oleju w tym aucie jest co 20 tys km, lub raz na rok. Przy takim przebiegu mogły być też wymieniane klocki, po których nie ma śladu w historii auta. Ciekawe jest też, że od tej "ostatniej " wizyty w ASO auto zrobiło 25 tys przebiegu , a przez pierwszy rok-dwa jeździło 3 razy mniej , jeżeli wierzyć oczywiście licznikowi. Zajrzyj też na stronę, może wybierzesz sobie jakieś auto , którego stan gwarantuje Renault Polska. http://www.renault.pl/samochody-uzywane/wybierz-samochod/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hun19 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Kacper, wielkie dzięki za konkretną odpowiedź :D nie napalam się na ten egzemplarz, bo po prostu wydaje mi się za tani jak na ten wygląd i wersję wyposażenia :) Na renault.pl znalazłem ze 3 ciekawe egzemplarze tylko kawałek drogi ode mnie, a z kolei ten mam praktycznie u siebie w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jak masz blisko, to pojedź i sobie go zobacz, ale podejrzewam , że realny przebieg auta może być grubo ponad 100 tys km, bo wygląda to nieprawdopodobnie, że przez pierwsze dwa lata auto robiło rocznie niecałe 15 tys km, a przez ostatnie pół roku zrobiło 25 tys km, co może świadczyć, że to auto mogło mieć rzeczywiste przebiegi rzędu 50 tyś km/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hun19 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ale z opisu wynika, że auto jest z grudnia 2012 czyli ma ok 20 miesięcy to skąd pierwsze dwa lata? ;) Właśnie wobec tego wieku zastanwiam się czy nie jest za tanie, zwłaszcza zestawiając je z autami z renault.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 ja bym tu bardziej brał pod uwagę wypadkowość tego auta niż przebieg. We Francji jest cała masa aut z małymi przebiegami i to diesli. Kacper - język licznika można zmienić samemu w ustawieniach licznika, a żeby dłubnąć przebieg trzeba jeszcze wyjąć pompę ABS. Te felgi na 99% są lakierowane, ten model występował w srebrnym kolorze. Brak napisu megane na tylnej klapie i znaczka dci pod lampą (tego akurat ja też nie mam bo zdjąłem). Pod maską brakuje mi osłony komputera przed akumulatorem i przewodu do jego chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 meganecoupe02, jeżyk można samemu zmienić, oczywiście. Ale auta z rynku zachodniego nie mają polskiego menu, sam to sprawdziłem , jak oglądałem sprowadzane megany w komisie . Ta musiała by być wyjątkowa. hun19, faktycznie źle policzyłem lata, ale i tak ten przyrost przebiegu po ostatnim przeglądzie jest zadziwiający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi