84lukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam Chcę kupić sobie subwoofer aktywny pod fotel do Megane III (tak wiem, napiszecie że to bez sensu i lepiej wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki, ale mogę potestować sobie taki sprzęt, jak się nie sprawdzi to oddam). W związku z tym mam pytanie - jak podłączyć go do radia fabrycznego (wersja z BT) ? Nigdzie nie znalazłem konkretnych informacji na ten temat. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 A te radio ma wyjście RCA? Jak nie to trzeba kombinować z wyjęciem takiego wyjścia z radia, lub podłączenie pod tylne głośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
84lukasz Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 No właśnie nie wiem nawet jakie ma wyjścia, nigdzie nie znalazłem opisu tego radia a wyciągnięcie go też nie jest proste :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Fabryczne radia przeważnie nie mają RCA. Ale jeśli Twój sub. posiada filtr dolnoprzepustowy (LPF) to możesz sygnał pociągnąć z głośnika bezpośrednio, jeśli nie, to musisz dorobić wyjście RCA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankuba Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Ja cały czas planuję taką samą modyfikację, w Toyce miałem Toyotowego aktywnego suba, podłączenie odbywało się "plug and play" przez kostkę radia - wypinało się to co wchodziło do radia, podpinało kostkę z przewodem od suba i przez to wpinało się wtyczkę od wiązki z samochodu. Chciałbym żeby elektryk przystosował mi kostkę od suba do Meganki i podłączył go w ten sam sposób. Mam nadzieję, że się tak da :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Mam suba z wbudowanym wzmacniaczem. Wczesniej grał w poprzednim aucie z radiem sony i wszystko bylo ok. Teraz chce go podłaczyć do meganki, tylko nie wiem gdzie wpiąć chinche i taki jeden niebieski kabelek. W sony wychodził z kostki taki niebieski i nie było problemu. A gdzie to wpiąć w megance? Na subie mam tylko wejscia: Low Input (Chinch) R, L i High Input kostka L+,L-,R+,R- Sub ma pokretło L.P.F. Kto ma jakieś pomysły? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 18 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Jeśli Twoje radio nie ma wyjścia na zewnętrzny wzmacniacz to z Low Input nie skorzystasz ,ale możesz z High Input ,wpinasz się w kable do głośników, L+ to lewy sygnałowy L- to masa lewego kanału ,z P+/- tak samo, żeby z tego korzystać sub mósi musi mieć filtr odcinający powyżej np.100Hz i regulacje wzmocnienia. Edytowane 18 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) No tak nie napisalem ze chce to podpiąć pod fabryczne radio meganki. Dzieki za rade bo ja juz chcialem te low podpinać pod głośnik. A czy mam ten filtr to nie wiem, ale regulacje mam aż 3: Bass, Level i L.P.F. (40Hz-250Hz) A co z tym niebieskim kabelkiem? Wyczytałem ze to moze być napiecie +12 po stacyjce. A jest to gdzie wpiąć przy radiu np. któryś kabel z kostki tego radia fabrycznego megane? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 18 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi