Skocz do zawartości

Subwoofer pod fotel - jak podłączyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić sobie subwoofer aktywny pod fotel do Megane III (tak wiem, napiszecie że to bez sensu i lepiej wygłuszyć drzwi i zmienić głośniki, ale mogę potestować sobie taki sprzęt, jak się nie sprawdzi to oddam). W związku z tym mam pytanie - jak podłączyć go do radia fabrycznego (wersja z BT) ? Nigdzie nie znalazłem konkretnych informacji na ten temat.

Pozdro

Ja cały czas planuję taką samą modyfikację, w Toyce miałem Toyotowego aktywnego suba, podłączenie odbywało się "plug and play" przez kostkę radia - wypinało się to co wchodziło do radia, podpinało kostkę z przewodem od suba i przez to wpinało się wtyczkę od wiązki z samochodu. Chciałbym żeby elektryk przystosował mi kostkę od suba do Meganki i podłączył go w ten sam sposób. Mam nadzieję, że się tak da :unsure:

• 3 tygodnie później...

Mam suba z wbudowanym wzmacniaczem. Wczesniej grał w poprzednim aucie z radiem sony i wszystko bylo ok. Teraz chce go podłaczyć do meganki, tylko nie wiem gdzie wpiąć chinche i taki jeden niebieski kabelek. W sony wychodził z kostki taki niebieski i nie było problemu. A gdzie to wpiąć w megance?

Na subie mam tylko wejscia: Low Input (Chinch) R, L i High Input kostka L+,L-,R+,R-

Sub ma pokretło L.P.F.

Kto ma jakieś pomysły?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76

Jeśli Twoje radio nie ma wyjścia na zewnętrzny wzmacniacz to z Low Input nie skorzystasz ,ale możesz z High Input ,wpinasz się w kable do głośników, L+ to lewy sygnałowy L- to

masa lewego kanału ,z P+/- tak samo, żeby z tego korzystać sub mósi musi mieć filtr odcinający powyżej np.100Hz i regulacje wzmocnienia.

Edytowane przez aston76

No tak nie napisalem ze chce to podpiąć pod fabryczne radio meganki. :mrgreen:

Dzieki za rade bo ja juz chcialem te low podpinać pod głośnik.

A czy mam ten filtr to nie wiem, ale regulacje mam aż 3: Bass, Level i L.P.F. (40Hz-250Hz)

A co z tym niebieskim kabelkiem? Wyczytałem ze to moze być napiecie +12 po stacyjce. A jest to gdzie wpiąć przy radiu np. któryś kabel z kostki tego radia fabrycznego megane?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76