Oktan Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Jak wygląda sprawa montażu klimatyzacji do megane II 1.4 niestety nie posiadam klimy :evil: i naszła mnie myśl ( moze głupia ) żeby sie dowiedziec ile moze mnie teraz taka przyjemnosc kosztowac i jakie mogą byc tego konsekwencje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ażeby nie było Ci łatwo to napiszę, że klimatyzacja (ręczna, jak i automatyczna) jest sterowana przez komputer wtrysku paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktan Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 to znaczy ze mam problem ?? ???? :( czy co;> tak ogladałem na allegro mozna dorwac klime w okolicach 2 tysiecy.....moze taniej..... jak wyglada kwesia montażu.,......za 1000 złoty ktos to zamontuje;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Może zamontuje, ale to nie wszystko, musisz zmienić komputer a to nie takie proste, nie słyszałem, żeby można było przeprogramować komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 To przynajmniej masz spokój ze się nic nie zepsuje klimapodobnego...bo montaz nie taki łatwy a zepsuć łatwo jest i potem się wkurzać.Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biper78 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam, Moze tez zadam glupie pytanie ale czy mozna zmienic klime z manualnej na automatyczna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Moze tez zadam glupie pytanie ale ... Nie ma głupich pytań. Z tego co wiem, wszystko można zrobić - problem jest tylko w kosztach. Nie wiem czy trzeba zmieniać układ chłodzący (sprężarka, parownik, skraplacz, przewody i osprzęt), nie wiem czy trzeba zmieniać komputer sterujący klimatyzacją - ale na pewno trzeba zmieniać sterownik na desce i co najmniej dołożyć czujnik temperatury wewnętrznej. Pytanie - czy warto Niby trochę więcej komfortu, ale musisz dłubać, płacić za zmianę i na koniec masz parę dodatkowych urządzeń które mogą się zepsuć... Swoją drogą renault mógły pomyśleć o sprzedaży "packów" - kompletnych rozwiązań w kwestii klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 biper78, lepiej sprzedaj samochód i kup taki sam z automatyczna klimą. Mniej zabawy, mniej problemów i na pewno będzie zamontowana tak jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam a ja po 10 dniach walki zakończyłem dzisiaj montaż klimatyzacji do megane I ph2 1,4 16V 2000r Koszt :zakup kompletu klimy z anglika + wiązki elektryczne 1050 +150 nabicie + 40 filtr nawiewu. Dzisiaj przy temp. 29st na wolnych obrotach uzyskałem 8st przy nawiewie zewnętrznym pan od klimy powiedział że to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A jednak da się :), może też zaczne szukać :) sam montowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak . długo trwało bo nie mogłem nigdzie zdobyć wiedzy co jest potrzebne i jak dokonać podłączeń ale udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A jednak da się , da się, ja kupiłem od gościa, który "dokładał" klimę manuala, ale w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtcka Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam a ja po 10 dniach walki zakończyłem dzisiaj montaż klimatyzacji do megane I ph2 1,4 16V 2000r Koszt :zakup kompletu klimy z anglika + wiązki elektryczne 1050 +150 nabicie + 40 filtr nawiewu. Dzisiaj przy temp. 29st na wolnych obrotach uzyskałem 8st przy nawiewie zewnętrznym pan od klimy powiedział że to dobrze. Czy możesz opisać dokładniej z czym trzeba było walczyć. Ja mam 1.6e coupe i też chcę założyć klimę, wiem, że w kompie jest wejście i wyjście dotyczące klimy wejście to info o włączeniu a wyjście to pozwolenie włączenia klimy. Z tego co wiem tak jest w każdym kompie ale mogę się mylić - wskazywałoby to że trzeba zmienić instalację a nie komputer, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Do 1.6 8V potrzebna jest łapa silnika :/ a wraz z nia inna pompa wspomagania i tez inne przewody do tego.Zdaje sie ze tez koło paskow napedu jest inne niz bez klimy( srednica).Reszta dosyc prosta o ile masz obieg wewnetrzny... POmijam zabawe z elektryka bo to jest jednak najbardziej zakrecone Faktycznie w kompie sa takie złacza-kiedys mocno interesowałem sie tematem montazu klimy.Acha..najlepiej wymienic cała chłodnice wody-wmontowac nowa wraz z ta od klimy.... tO tak skrotowo i wybiorczo bo pozno juz a rano do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtcka Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Właśnie jestem po wymianie całego silnika [bez osprzętu], po kole pasowym wychodzącym z silnika poznałem, że to silnik od auta z klimą, więc kilka rzeczy by odpadło. Faktycznie pompa wspomagania powinna mieć szersze koło pasowe. Mam 10 letnią Megankę z pierwszej ręki w skórach i pełnej elektryce z naszego ASO i szkoda mi jej sprzedawać, żona robi prwo jazdy i chcę to auto zostawić dla niej bo jest w dobrum stanie i ma mały przebieg. Pzdr. [ Dodano: 2008-07-31, 23:32 ] Aha no i mam obieg wewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi