megan_pomocy Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Hej, Listwy boczne w moim MII są w niektórych miejscach przebarwione białawo, pewnie pozostałości po jakiejś paście / mleczku i to nie schodzi na myjni, listwy są szarawe w niektórych miejscach. Myślę, żeby albo je wymienić albo wyczernić, natomiast kupiłem czernidło K2 i ono zostawia jaby szare smugi na listwach, wcale nie wyczernia. Dodam, że w mam ciemny lakier i listwy i na zderzakach i po bokach są w wersji czarnej, nie szarej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 >Zdemontuj listwy Naginasz do sklepu kupujesz Czarny Mat w Sprayu ,psikasz , Zakładasz listwy i cieszysz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) jeszcze powiedz, że na bezdotyku? na takiej myjni to nic nie schodzi (poza pieniędzmi z kieszeni) auto myje się ręcznie. Weź pędzelek apc i czyść. Dopiero potem nałóż coś na plastiki. Edytowane 20 Października 2014 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Czarny Mat w Sprayu ,psikasz Jeszcze powinien być podkład "do plastiku" ,żeby lakier nie złaził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Choć nie wpisuje się to w trend jaki jest w poniżej linkowanym temacie, to ja na takie przypadłości (a nawet na karoserię) 2 razy do roku stosuje takie coś: http://megane.com.pl/topic/17780-czego-uzywacie-do-pielegnowania-swoich-renault/page__st__270__p__362758#entry362758 Jeden pojemnik kosztuje poniżej 10zł, a starcza przynajmniej na 2 razy, co też jest wbrew temu jakie kwoty na kosmetyki są w tym temacie wymieniane... Chyba taki trend, że im wyższa kwota to i samopoczucie piszącego wzrasta hehehe W moim przypadku efekt jest wręcz odwrotny. Cieszy mnie fajny efekt za jak najmniejsze pieniądze. Gdyby moje podejście nie odpowiadało to przeczytaj cały temat, zapewne znajdziesz na co i jakie kwoty wydać, by mieć efekt zgodny z oczekiwaniami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Ok użyję albo mata w spraju albo tego silikonu w sprayu, nie będę raczej zdejmował listw, podkleje taśmą papierową i folią remontową górę i dół i psikne. Patrząc na prognozy pogodowe, chyba już nie w tym roku.. W tym roku poszukam jednak jakiegoś preparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Ja jeszcze przed sezonem jesienno zimowym, po kolejnym umyciu auta zafunduje mu kompleksowy natrysk tym silikonem na całość, NAWET na szyby. Z doświadczenia wiem, że działa to podobnie jak niewidzialna wycieraczka. Kształt kropelek wody deszczowej może nie jest zgodny z tymi katalogowymi po droższych preparatach ale deszczówka i ta podnoszona z drogi w czasie jazdy, z karoserii i szyb spływa identycznie. Edytowane 20 Października 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Malowanie pozostawiłbym jako ostateczność. Nie wiadomo czym były traktowane, może silikon z preparatów odbarwił już powierzchnię plastiku. Po pierwsze, listwy porządnie wymyć dobrym środkiem czyszczącym, wyszczotkować szczoteczką, osuszyć i ocenić jakość powierzchni. Może efekt będzie zadowalający, zresztą przed malowaniem i tak musisz listwy oczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Spróbuj użyć coś takiego: http://sonax.bialystok.pl/p,sonax_xtreme_zel_do_plastikow_zewnetrznych,124,107.html Ja używam do wszystkich plastików zewnętrznych nie lakierowanych , jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Jeśli chesz mieć trwałe zaczernienie możesz zastosować powłoke kwarcową np GYEON Q2 TRIM Kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Q2 TRIM byłby super z tym, że jeśli kolega jest nowicjuszem (nie miał kontaktu z lepszymi kosmetykami lub z powłokami ceramicznymi/kwarcowymi) przy odrobinie nonszalancji mógłby zrobić ładne "szlaczki" na plastikach. Z tych lepszych (nie wg Gojgiena - ale nie wchodzę po raz enty w polemikę na ten temat) kosmetyków spróbuj: ValetPro Dionysus Trim Glitz albo KOCH Chemie Nano Magic Plastic Care - świetnie przyciemniają plastiki, efekt utrzymuje się na długo a i aplikacja należy do banalnie łatwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dokładnie, ja również polecam Koch chemie, tak jak kolega wyżej. W aplikacji śmiesznie łatwy, a efekt utrzymuję się bardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Może moja wypowiedz nie będzie zachwalana ani zbyt trwała ale mega tania i mega łatwa w nałożeniu. Ja polecam przepalony olej silnikowy. efekt jest super, fakt, że trzyma się 2-3 miesiące ale jest można rzec, że za free i nie uszkadza plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Przepraszam, piszesz całkiem poważnie? Czy jaja sobie z ludzi robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Pisze serio. Robiłem tak w astrze f i renówce 21 i efekt był lepiej niż ładny ale krótki. Wiec Więc chyba tylko na odpicowanie przy sprzedaży można tak zrobić. W megi tak nie robię bo nie widzę potrzeby jeszcze wyczernienia. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi