darek-jas Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wiele osób poszukuje krok po kroku wymianę Klocków hamulcowych - TYŁ Megane III Grandtour 1.6 benz 2011 Przedstawiam to w formie zdjęć z opisami, myślę, że wszystko będzie zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Super, przydałoby się to spakować i wrzucić jako paczkę. Tylko zdjęcia musiałby mieć numery kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek-jas Opublikowano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam Fakt, ok w wolnej chwili to zrobię pozdrawiam Dodano: 30 paź 2014 - 22:19 Spakowane WinRar Megane III 1.6 74KW 2011 Dodano: 31 paź 2014 - 16:05 Witam Jakby ktoś potrzebował to Plik też zamieściłem w Download Miłej wymiany MeganeIII_Hamulec tyl.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Czy ten Twój przebieg 62 tys km jest autentyczny? Moja Megi ma już ponad 210 tys km, klocki z tyłu mają 50% zużycia i są "OD NOWOŚCI". Przed przebiegiem 300 tys km nie planuje ich wymieniać, a te Twoje to zajeżdżone do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Dziękować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ja musiałem zmienić klocki z tyłu po 90 000 autentycznych(auto w rodzinie od nowości) Dodano: 31 paź 2014 - 20:07 Przy okazji super instrukcja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 U mnie tarcze z tyłu + klocki zmieniane były przy 60k km. Bardzo się dziwłem że tak szybko, albo ASO chciało zarobić albo były kiepskiej jakości jak wyjechały z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek-jas Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Witam Zgadzam się z poprzednikiem, pewnie założone złej jakości. Bo tylko jeden jest zjechany, prawy od zewnętrznej. Pozostałe pewnie wytrzymałyby jeszcze raz tyle. Różnie to bywa z serwisami, ale przebieg autentyczny, kupiłem jak miała 48000km, potwierdzone przez salon i przeglądy. Pozdrawiam Edytowane 3 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 kacper69 A używasz ręczny albo elektryczny hamulce? Codziennie na postoju? U mnie miał w 90% zużycia przy 190 tys. km. A były fabryczne klocki i używałem ręczny podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam Zgadzam się z poprzednikiem, pewnie założone złej jakości. Bo tylko jeden jest zjechany, prawy od zewnętrznej. Pozostałe pewnie wytrzymałyby jeszcze raz tyle. Różnie to bywa z serwisami, ale przebieg autentyczny, kupiłem jak miała 48000km, potwierdzone przez salon i przeglądy. Pozdrawiam Jeżeli jeden klocek był dużo mocniej zużyty niż pozostałe, to znaczy, że zaciski już nie "pływał" i klocek przycierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi