Strzegomia Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Zgodnie z instrukcją włączam zabezpieczenie antywłamaniowe drzwi wciskając na karcie dwa razy przycisk zamknięcia - jednak światła nie mrugają mi pięć razy,(jak niby powinno to być), tylko dwa. :unsure: Szyby zamykają się i drzwi są zamknięte, jednak przy bujaniu pojazdem i ciągnięciu (mocnym) za klamki nie wyje alarm ani nic się nie dzieje?! Ktoś ma jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Szyby zamykają się i drzwi są zamknięte, jednak przy bujaniu pojazdem i ciągnięciu (mocnym) za klamki nie wyje alarm ani nic się nie dzieje?! Ktoś ma jakiś pomysł Pomysłu nie mam, nie wiem jaki masz alarm. U mnie, jak nie chcę, aby wrzeszczała syrena przy byle jakim hałasie (szarpniecie klamką, przejazd głośnego samochodu), to po włączeniu alarmu pilotem (jedno wciśnięcie przycisku, wszystko się zamyka i raz migną kierunkowskazy) w ciągu 5 sekund ponownie wciskam przycisk i wtedy migną mi dwa razy kierunkowskazy i dwa razy piknie syrena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzegomia Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Gimak dlatego napisałem, że zrobiłem jak instrukcja nakazuje iiii nic :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A przypadkiem nie ma w instrukcji opisu w nawiasie "dotyczy niektórych krajów", bo taka informacja jest zawarta w instrukcji meganki II. I obawiam się, że ta opcja nie jest aktywna w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Podstawowe pytanie, jaki masz alarm w aucie? Szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie miałem w aucie alarmu, który uaktywnia się po szarpnięciu klamki. :) Jeżeli dobrze zrozumiałem, chciałbyś sprawdzić działanie alarmu. Zamknij auto z otwartą szybą, naciskając raz przycisk pilota. Następnie po aktywowaniu alarmu (chyba 1-3 minuty, nie pamiętam) włóż rękę do wnętrza, ewentualnie otwórz drzwi kluczykiem. Założyłem, że w aucie posiadasz fabryczną Cobrę z czujnikami w kabinie. A co do pytania, o samą blokadę, w instrukcji jest adnotacja: ...W przypadku, gdy pojazd posiada takie wyposażenie, pozwala ono na zablokowanie elementów otwieranych nadwozia oraz na uniemożliwienie otwarcia drzwi za pomocą klamek wewnętrznych (przypadek stłuczenia szyby w celu otwarcia drzwi od wewnątrz)... Edytowane 28 Października 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nie miałem w aucie alarmu, który uaktywnia się po szarpnięciu klamki. Ja coś takiego mam w corolli. To jest czujnik, który reaguje na dźwięki o odpowiednim natężeniu (stłuczenie szyby, uderzenie ręką w samochód, przejeżdżający głośny samochód, a nawet na trzask kurczącej się lub rozszerzającej się cieplnie plastikowej tapicerki), czasem może to być uciążliwe i wtedy tym drugim kliknięciem czujnik ten wyłączam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzegomia Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) aston 76 informacji takiej nie ma! Lelupi to nazywa się zabezpieczenie antywłamaniowe drzwi, po naciśnięciu dwukrotnym kłódki na karcie - pojazd zamyka wszystkie drzwi , okna, składa lusterka itp. i powinien pięć razy zasygnalizować, to światłami awaryjnymi(czego nie robi)! <_< Ale dobra wiadomość jest taka, że dziś gdy tankowałem samochód zostawiłem kobitę w środku Scenica i kliknąłem kłódkę dwa razy, potem do kasy i gdy żona ruszyła się w środku , to Scenik zawył :lol: Czyli, chyba alarm działa... Ps. ale jaki rodzaj, to alarmu tzn. czy jest, to Cobra, czy cuś innego, to nie wiem?! Edytowane 30 Października 2014 przez Strzegomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nie miga pięć razy bo Twój pojazd nie jest wyposażony w ten typ blokady. Przeczytaj jeszcze raz to co zacytowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzegomia Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Lelupi i tak dzięki za pomoc, ważne że jednak alarm się włącza i jakiś tam jest, ale wspomnienia w instrukcji nie ma , że nie dotyczy ... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi