qweluke Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, Mam taki problem, po podłączeniu fotochromatycznego lusterka pojawił się taki oto problem: gdy otwieram auto z pilota to światła kabinowe nie chcą się zapalić... gdy na wyłączonym silniku chce włączyć światła kabinowe to nic się nie dzieje... dopiero muszę uruchomić silnik i wtedy światła wewnątrz działają ale tak jakoś dziwnie... tzn: gdy środkowym przyciskiem chce włączyć światła (wszystkie trzy z przodu) to włącza się to z tyłu.. boczne światełka działają ale gdy włącza dwa naraz to prąd jakby się dzielił na nie wszystkie i zaczynają bardzo słabo świecić.. Lusterko przylutowałem tak jak na zdjęciu: ktoś inny tak lutował i było ok u niego.. obecnie to odlutowałem tak aby powrócić do stanu pierotnego ale problem nadal pozostaje... co poszło nie tak? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Był już na forum opisany taki problem. Nie chce mi się ale jak dobrze pamiętam, uszkodziłeś tzw moduł komfortu. Pewnie zabawy prowadziłeś bez odpinania akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 to co z tym teraz zrobic? Droga taka naprawa? Światła w drzwiach załączają się i gasną normalnie, tylko ta podsufitka nie chce... gdzie ten moduł się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Może opis tutaj pomoże: http://megane.com.pl/topic/59231-problem-z-lampka-sufitowa/page__p__412041__hl__modu%C5%82+komfortu__fromsearch__1#entry412041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Musiałeś zrobić zwarcie niestety i taśma w podsufitce jest do wymiany Zdejmij osłonę słupka po stronie kierowcy tam jest kostka łączeniowa i powinna być dostępna taśma obejżyją czy się nie ugotowała Edytowane 14 Grudnia 2014 przez ciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Uff, na szczęście okazał się przepalony bezpiecznik tak samo jak u @danex... najzabawniejsze że sprawdzałem go wczoraj dwa razy zanim napisałem temat ale przepalił się w taki sposób że nie widać uszkodzenia... dziś rano dla pewności podmieniłem go i światło wróciło :) tutaj jak wygląda ten 'przepalony' bezpiecznik: a tutaj zaznaczone miejsce gdzie ten bezpiecznik się znajduje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Czemu mas usmażony bezpiecznik 15A niebieski na dole? I obok brakuje bezpiecznika bo są wtyczki tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) ON nie jest usmażony, sprawdzałem go kilka razy i jest cały ale faktycznie dziwnie wygląda... nie mam pojęcia czemu.. co do brakującego - to też nie wiem... tak było jak otwarłem skrzynkę (pierwszy raz w sumie dokąd kupiłem auto czyli z 1,5 roku już będzie..) jaki tam powinien być bezpiecznik i za co to odpowiada? Edytowane 16 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 jaki tam powinien być bezpiecznik i za co to odpowiada? Rozpiska bezpieczników już kilkukrotnie była podawana na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 OK, mam http://megane.com.pl/files/download/208-bezpieczniki-i-przekazniki-megane-iii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi