aston76 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Silniki 1,9 dci z początku produkcji meganki II też są silnikami podwyższonego ryzyka. Potrafią się przekręcić panewki na wale, przyczyna zbyt długi okres miedzy wymianami oleju w silniku zalecany przez Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 1,9 DCI ma już koło dwumasowe. Ja sobie chwalę silniczek, spalanie oczywiście nie będzie takie niskie jak w 1.5 dci, u mnie kręci się wokół 6 litrów na 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A możesz podać linka do tego auta? Oczywiście jak jest wystawione w sieci. A jak nie, to jak na cenę? Poza tym możesz przed zakupem pojechać do jakiegoś ASO na badania, drogie nie będą, a będziesz pewniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman78 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Tak jak koledzy piszą dci z tego rocznika i z takim przebiegiem to już loteria- nie wiesz jak ktoś jeździł i dbał a to bardzo ważna w tym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym się dogadał z właścicielem i auto wziął na badania do ASO. Nie do pana Frania czy też polecanego przez obecnego właściciela zaprzyjaźnionego warsztatu. Jak się nie zgodzi to bym odpuścił taką sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ta część to czujnik położenia wałka rozrządu. Jeżeli auto wam się podoba zróbcie tak jak radzi Prezes, 100 PLN i wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef12 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym zrobił tak jak mówi Prezes. Badania w ASO to koszt ok 250-350 zł. Ale jeśli zadzwonisz do najbliższego salonu to przez telefon podadzą dokładną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nataliiia Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Cena auta 9 200 do negocjacji. Zaraz zadzwonię do ASO zapytam jakie to koszta i co dokładnie sprawdzają. Edit: Dzwoniłam, koszt 350, i może to być masa powodów tego odpalania. Hmmm... odpuszczamy to autko, zbyt duże ryzyko. Dziekuję wszystki za rady ;-) Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Nataliiia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi