zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Witam Od pewnego czasu nie działa mi informacja o nie zapięciu pasa przez pasażera. Wcześniej jak pasażer nie zapiął pasa sygnał dźwiękowy informował o tym . Teraz nie. Gdzie szukać przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Serio? U mnie jest tylko sygnalizacja kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Oczywiście, jak żona nie zapięła pasa, to był sygnał taki jak nie zapnie kierowca. Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unthonee Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A tak z ciekawosci zapytam w takim razie: jak kierowca nie zapnie pasa to jest info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Tak, jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) No to masz widocznie coś poszewcowane z angola. w europejskiej wersji tylko pas kierowcy jest z czujnikiem niezapiętej klamry. Dodatkowy przewód od klamry. Ja to u siebie świadomie wyłączyłem programem Maxi ECU Edytowane 15 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Dźwięk niezapiętych pasów jest tylko dla kierowcy, można wyłączyć. Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 To dlaczego ja miałem u pasażera ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Tylko przekładka przynajmniej napinacza z klamrą z Angola to wyjaśnia. Tam kierowca siedzi z tej drugiej strony. Po co jednak ktoś to podłączał?? Pozostaje jeszcze pytanie dodatkowe.. Miałeś to przy obydwu fotelach, czy tylko przy prawym?? Edytowane 15 Marca 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Albo ktoś dołozył dodatkowo czujnik do pasażera. Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alerin Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ciesz się że Ci to nie pika. @gojgien: Jak masz zwykłego CLIPA takiego do każdego auta to da radę programem MaxiECU to wyłączyć? Ja zrobiłem na takiej zasadzie że oszukałem komputer i jest cały czas niby pas zapięty ale niestety to jest strasznie nie bezpiecznie. Ostatnio miał bym wypadek i to poważny. Ja byłem szybko rozpędzony i ktoś kto mi wymusił pierwszeństwo na rondzie. A to że blisko (3km) jechałem bez pasów. Gdybym nie wyhamował to poduszka by mnie zabiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Clip albo Maxi ECU. to 2 różne programy. Clip jest fabrycznym Maxi ECU to program którym nie wszystko można zepsuć bo nie ma do wszystkiego dostępu i mało można nim pozmieniać. Wyłączenie czujnika w klamrze pasa jest jednak możliwe. A co do jazdy bez pasów to mi się nie przytrafia na drogach publicznych. Mam to we krwi i nie potrzebuje do tego przypominacza. Czasami nawet przy wysiadaniu po wyjeździe z garażu coś mnie trzyma a to podświadomie zapięty pas. Wyłączyłem, bo czasami mam taki przypadek, że muszę się odpiąć po jeździe i wysiąść by otworzyć bramę. Potem jeszcze kilkaset metrów po drodze prywatnej w posesji i tam zazwyczaj ten sygnał mi przeszkadzał. A głupotą jest na zamkniętym, prywatnym terenie pasy zapinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Albo ktoś dołozył dodatkowo czujnik do pasażera. Do tego jeszcze potrzebny jest czujnik we fotelu pasażera. Ktoś dołożył? Wątpię. Może wersje na jakieś rynki miały taką sygnalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Na pewno miały, kiedyś jak cośik grzebałem w CLIPie przy poduszkach to w ustawieniach było właśnie ustawienie czujnika pasa pasażera, też się zdziwiłem. Edytowane 23 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja mam angola z kierownica po prawej i jest tylko po stronie kierowcy, ale nie pika tylko świeci kontrolka przy wyświetlaczu radia. Jak aktywować aby pikało ?? Da się jakoś samemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi