aston76 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 W serwisie nie dostaniesz jednej wtyczki tylko całą wiązkę za około 2,5 tys. zł. Szukaj po szrotach, ja za swoją wtyczkę do sondy lambda od strony instalacji auta zapłaciłem 5 zł na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onthefloor Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) To nie wtyczka, bo wyjąłem te dwa kabelki i wpiąłem je bezpośrednio w cewkę i zero efektu. Wiecie co jest ciekawe?? Zapłon wypada dopiero po ok 12 sekundach po odpaleniu auta, wcześniej chodzi dobrze.. I nie ma to znaczenia czy auto jest ciepłe czy zimne. Jadę jutro do serwisu renault ale słyszałem także o autoreno z katowic, może oni taniej ogarną temat. Dodano: 23 mar 2015 - 23:42 Panowanie a może pyrkanie z wydechu to dopalanie paliwa w wydechu co??tylko czy to by się też działo na lpg? ? Dodano: 25 mar 2015 - 16:31 Witam panowie. Mam wstępną diagnozę, po tym jak auto spędziło prawie 3 dni w serwisie w tarnowskich górach. Uszkodzony sterownik- wgrali mi nowe oprogramowanie co ma niby pomóc, jeśli nie to wymiana bądź naprawa. Czy znacie kogoś kto naprawia sterowniki z moich okolic??? Edytowane 26 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Uszkodzony sterownik Mam w swoim aucie bardzo podobne objawy - który sterownik masz na myśli: gazu czy komputer auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi184 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) onthefloor Trochę za późno przeczytałem twój pierwszy post. Wręcz byłem pewny, że w twoim przypadku to przepustnica lub potencjometr pedału przyspieszenia lub czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym ale okazuję się co innego. Pisałeś o mrugającej kontrolce silnika: Mrugająca kontrolka silnika: 1) wypadanie zapłonu powodującego uszkodzenie katalizatora 2) wypadania zapłonu powodującego emisję zanieczyszczeń Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez arczi184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onthefloor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) witam chodzi o sterownik silnika w moim przypadku bardzo ciężko dostępny bo kolego do 1.6 silnika jest ich masa ceny od 70zł. Co do mojego problemu hmm katalizator jest dobry raczej-wskazania są ok Ale wszystko wskazuje na sterownik, bo po aktualizacji w serwisie, zapłon wypada ale kontrolki już mi nie wywala na kokpicie tak często. Serwis powiedział, że na 99% jest to sterownik i myślę że po świętach wymienię, jeśli kupię i wtedy się zobaczy. Ciężki przypadek trzeba przyznać:) Dodano: 03 kwi 2015 - 18:27 A propos sterownika jeszcze-czy numery dokładnie muszą się zgadzać? Czy można zaprogramować pod inne numery?? pytam bo nie mogę kupić sterownika dla mnie niestety.. Dodano: 08 kwi 2015 - 21:27 od kilku dni dochodzi problem z zapaleniem-auto ma problem bo przejechaniu troszkę km i ponownym zapaleniu-albo pali od cyku albo kręci i nic-trzeba wyjść z auta dać mu godzinę i znów działa:) Dodano: 20 kwi 2015 - 21:35 Zamykam temat przyczyna to uszkodzony sterownik silnika i czujnik polozenia wału Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) koledzy, pojawił się mi problem, moja meganka przestała ładnie pracować, ostatnio wyrzuciło mi problem zwarcia sondy do masy za katem, chwilowe wykasowałem, wczoraj pojawił się błąd wypadania zapłonu na 2 cylindrze, na wolnych obrotach w korku i kiedyś wcześniej zamigała mi kontrolka odb, wczoraj przed wyjazdem doszedł objaw, przy określonych obrotach np ok 2 tyś. silnik przestaje pracować na jeden cyliderna na chwilę albo czuć szarpnięcie, występuje zarówno na lpg jaki na benzynie. Świece ok 3 tyś temu wymieniałem, cewki mam beru. Może być przyczyną zła praca sondy czy raczej na pewno cewka. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez bartek.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Sprawdź stan świec zapłonowych. Nie napisałeś jakiej firmy montowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Ngk vlinie nigdy wcześniej nie miałem z nimi problemu. REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez bartek.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Ale może montowałeś wadliwą świece albo szczelina nie jest prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi