mrarek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Takich jaj to nie przechodziłem :( Natomiast wiem, skąd brał się komunikat jak z tego posta: http://megane.com.pl/topic/61970-aktualizacja-carminat-tomtom/page__view__findpost__p__432743 Mam "manię" pisania wszystkiego z małych liter, duże litery zamieniam na małe (wszystko jednym kliknięciem) i tak sobie zamieniłem wszystkie litery na małe, w folderze mapy. Od tego momentu zawsze wywala ten komunikat o błędnej mapie. Wystarczy przywrócić sam folder mapy z oryginalnymi wielkościami liter i jest OK. Dziwne - nawet windows się nie czepia wielkości liter :) Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Dziwne - nawet windows się nie czepia wielkości liter Tylko windows się nie czepia wielkości liter, pozostałe systemy jak najbardziej :) Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Tak wracając jeszcze pamięcią - raz mi komp w aucie nie wykrył karty SD, którą wcześniej zaktualizowałem. Po ponownym włożeniu do kompa karta SD była widoczna i znowu w aucie niewidoczna. Okazało się, że gdzieś (może spoconym) paluchem przybrudziłem jeden styk na karcie SD. Po wyczyszczeniu styków już było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Akurat to było OK, ostatnio zaskakuje mnie ten cały TT, czasami prowadzi naprawdę dziwnymi drogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 U mnie jest OK - ustawiam na ekonomiczne albo szybkie. Mam wyłączoną opcję dróg utwardzonych i gorszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) To też wyłączyłem, i zazwyczaj wybieram szybkie, ale w niektórych miejscowościach dziwnie prowadzi. Ostatnio w Starachowicach uparcie prowadził mnie drogami osiedlowymi ze spowalniaczami, zamiast głównymi drogami. Było to wcześnie rano w niedzielę, więc zależność od natężenia ruchu wykluczam. Zadziałało Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Na razie jest OK. stare fotoradary (których już nie ma) przestały się odzywać, nowe miejsca POI się pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jest już dostępna najnowsza mapa 955. TT Home bez problemu ją znalazł i właśnie mi się ona aktualizuje. Co ciekawe na polskiej stronie TT najnowszą mapą dalej jest 950. https://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/7902 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Jest też upgrade na stronie PL, bo zaciągnąłem nową mapę :) ver 955.6746 Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Długo Ci wczytywał mapę po aktualizacji? W moim autku nawi resetowała się chyba z 10 razy (klepsydra na wyświetlaczu). Ostatecznie wkurzony poszedłem po zapasową kartę ze starą mapą, włączam na próbę jeszcze raz nawigację z nową mapą i po prostu zadziałała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Minutę, max dwie. I zdziwiłem się, bo nawet zegarka nie zrestartowało. No chyba, że w tym czasie wczytywania zegar się ustawił. Ale mam jedną zagwozdkę - nie pokazuje mi na mapie ikonek wszystkich POI, które chcę widzieć. Jest tego może z 15 pozycji (stacje benzynowe BP, SHELL, LOTOS, kościoły, bedrony, lidle itd.). Zauważyłem, że wyłączenie kilku POI powoduje uaktywnienie innych. Wnioskuję, że jest jakiś limit :) Po wrzuceniu nowej mapy na serwer zaczęło się pobieranie, aż się serwer zawiesił i nie ma dostępu do dalszych aktualizacji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAB Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Kupiłem Scenica z nawigacją, czy może mnie ktoś uświadomić co zrobić, żeby zaktualizować mapy? Potrzebuję apki na kompa czy jakoś inaczej przebiega ten proces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 czytaj tutaj: https://pl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/6139/related/1 generalnie wyjmujesz kartę SD i aktualizujesz w programie, który pobierasz ze strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAB Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Szkoda, że w aktualizacji nie aktualizuje się tryb wyświetlacza dzienny/nocny. Nie wiem z czym to skorelowali, ale raczej nie ze wschodem/zachodem Słońca, bo na zewnątrz jest jasno, a wyświetlacz automatycznie przechodzi w tryb nocny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi