jakipan Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Czytając forum wydaje mi się, że to taśma poduszki jest uszkodzona. Objawy: Przy skręcaniu mocno w prawo wszystko działa. Prosto lub w lewo i wyświetla się kontrolka poduszki, przestaje działać blokada kierownicy, wyświetla się napis znaczący po polsku Defekt blokady kierownicy, zamki się otwierają. Skręcę mocno w prawo znowu wszystko działa jak należy. Czytałem, że możliwa jest wymiana samej taśmy prawda to? Na allegro i szrotach sprzedają raczej w komplecie z przełącznikami i tu się pojawia pytanie. Nie mam tempomatu ale mam sterowanie radiem z manetki za kierownicą. Chciałbym aby to zostało, a większość kompletów jest bez tego. Da się to jakoś przełożyć czy taśmę z dobrego kompletu do siebie włożyć? Domyślam się, że jak oddam do mechanika to mało któremu będzie się chciało bawić w wyciąganie taśmy i jej układanie tylko będą woleli całość wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sattel Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Co oznacza przestaje dzialać blokada kierownicy ? Mi przy urwanej tasmie wyswietlały sie awaria airbak, i przy krzeceniu kierownica słychać jak cos obciera Pzdr MIrek Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakipan Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) U mnie cały czas nawet jak było ok coś słychać pod kierownicą gdy się mocniej skręcało, ciężko opisać dźwięk. Może obcieranie, terkotanie nie wiem ciężko opisać :P Gdy mam skręcone koła w prawo wszystko działa, gaszę auto wyciągam kartę, kierownica się blokuje. Koła prosto albo w lewo komunikat lenkradsperre defekt czyli usterka blokady kierownicy i gdy gaszę auto wyciągam kartę kierownica się nie blokuje. Edytowane 31 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Niestety czeka Cię wymiana. Jest firma w Polsce co to robi. Miałem ten problem tydzień temu ale szczerze nie ufam tym regenerowanej taśmie. W końcu chodzi tu o bezpieczeństwo. Są wątki o tych taśmach niektórzy piszą że regenerowali i działa długo niektórzy że po 2msc znów się zerwała. Ja osobiście kupiłem oryginał za 550zl (w aso 1110zl) są dostępne w Krakowie dla przykładu. Oryginalne pudełko wszystko gra przełożenie 15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakipan Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Przed chwila wymieniłem samą taśmę za 140zł z montażem w Jeleniej Górze. Problemów brak, zobaczymy co będzie dalej. Polecam ;) Dodano: 03 sie 2015 - 14:41 Nie polecam wymiany u tego pana z Jeleniej Góry. Taśma zerwała się po 2,5 miesiąca. Niby daje gwarancję 3 miesiące ale to ściema. 3 tygodnie się zdzwanialiśmy ciągłe zbywanie, miało ostatecznie dojść do wymiany ale w tym dniu już ode mnie telefonu nie odbierał :) Na allegro za 85zł -> link Aukcja allegro Jelenia Gora 85zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 El-Cars z Kaczorów robi regenerację za 100 zł, ale chyba dają gwarancję na rok, jeśli się nic nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakipan Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Szkoda, że tak daleko mam ;) Ewentualnie wysyłka pewnie ale nie mam narzędzi żeby to zmontować. Jakaś lutownica pewnie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Wyciągasz pająka spod kierownicy i wysyłasz całość, nic nie lutujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakipan Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Tylko auto uziemione wtedy co? Świateł kierunków nie włączysz, skręcać się da? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Tylko auto uziemione wtedy co? Nic, czekasz na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Temat zerwanej taśmy znam aż za dobrze. Najpierw terkotanie w kierownicy później błąd poduchy i service. Mój dobry lektryk samochodowy nie chciał nic lutować, bawić się w magika. Bezpieczeństwo!!! W sumie mu się nie dziwie. Dobrze to o nim świadczy. Kupiłem npwy/używany przełącznik z rzekomo dobrą taśmą ale było inaczej. Negatyw na allegro bo co mu zrobię? Druga już była dobra. Jak ktoś się chce bawić w lutowanie to jak widać skutki mogą być różne. Ale nikt nie da gwarancji jak to się zachowa podczas wypadku. Lepiej nie oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Kolego jakipan, nie musisz uziemiać auta. Ja się przez telefon z facetem dogadałem i wysłał mi za kaucją zwijacz pasujący do mojego auta. Podmieniłem, odesłałem swój i zwrócił mi kaucję. Także auto było uziemione tylko na czas przełożenia :) EDIT z facetem z El-cars Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Kolasov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mój dobry lektryk samochodowy nie chciał nic lutować, bawić się w magika. Bezpieczeństwo!!! Taśmy naprawione przez El-Cars wyglądają solidniej niż oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi