gregmaz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) CarPlan. ODRADZAM!!!!! Zastosowałem dzisiaj i jestem rozczarowany. Środek zamiast uwolnić się z pojemnika w postaci lotnej, uwolnił się jako piana. Zachlapał tylną część pojazdu i część podsufitki. Po około minucie przestał "psikać" więc trzeba było otworzyć drzwi i energicznie nim potrząsnąć, wówczas znowu psikał przez około kolejnych 10 sekund itd. Po całkowitym zakończeniu procesu okazało się, że w pojemniku zostało jeszcze około połowę środka. Od dzisiaj omijam wszystko z napisem CarPlan. Nie dość, że wydałem pieniądze to zachlapałem se sobie połowę auta. Żenada totalna - nie kupujcie. Pojechałem na stację paliw i kupiłem połowę tańszy z napisem Plak - zadziałał idealnie. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Do oczyszania klimatyzacj polecam ozonowanie Jak by był ktoś z okolicy to zapraszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca31 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Z tym ozonowaniem to tak średnio przed ozonowaniem po zimie nieprzyjemnie pachniało po odpaleniu klimy pojechałem na ozonowanie jest trochę lepiej ale jeszcze trochę pachnie jakimiś grzybkami, chyba trzeba potraktować parownik jakąś chemia -jeżeli ktoś to robił dajcie znać czy można to zrobić samemu i jakiej chemii użyć Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A czy nie prościej po prostu zapobiegać powstawaniu zapachu stęchlizny? Ja zawsze wyłączam klimatyzację parę minut wcześniej jak wiem, że szykuje się dłuższy postój. Układ może się wtedy sam osuszyć. W zimie też regularnie co jakiś czas włączam ją na parę minut. Nigdy w żadnym samochodzie nie miałem problemów zapachwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregmaz Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Z tym ozonowaniem to tak średnio przed ozonowaniem po zimie nieprzyjemnie pachniało po odpaleniu klimy pojechałem na ozonowanie jest trochę lepiej ale jeszcze trochę pachnie jakimiś grzybkami, chyba trzeba potraktować parownik jakąś chemia -jeżeli ktoś to robił dajcie znać czy można to zrobić samemu i jakiej chemii użyć Ja miałem takie zapachy w zeszłym roku - zrobiłem ozonowanie - niby lepiej przez dwa dni było, potem znowu smród przy włączeniu zimnego nawiewu. Tydzień później wymieniłem filtr kabinowy i do teraz świeżo jak nad morzem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 EEEE Ale ozonowanie nie ma zastępić wymiany filtra kabinowego Zasada jest taka iż przed ozonowanie wymienimy filtr kabinowy , ja to robę 2x do roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Cinas ozonujesz u siebie czy masz w okolicy jakiś zakład, który to robi? Może jak wrrrrreszcie umówimy się na doświetlanie i pdc przód to w pakiecie wyozonuję sobie klimę. To na kiedy szykować się do drogi? :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Był test w gazecie chyba Motor i okazuje że ozonowanie to pić na wodę i wyrzucenie w błoto bo one działa tak samo jak włączysz klimatyzację to zabija bakterie. Edytowane 8 Maja 2015 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Airbites wszystko zależny jakiego ozonatora używasz. I ozonowanie ma sens jak zrobi się je, po wymianie filtra, zastosowaniu pianki na parownik i co najmniej godzinę maszyna pracuje we wnętrzu auta. Wtedy efekt jest zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Kwestai ile tego ozonu wpakujemy do auta, moim ozonatorem wystarczy 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Mi ostatnio w Renault zrobili najpierw pianka, a potem władowali gadget z ozonem i jak nowy pachnie;) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Podepnę się tutaj, chociaż dotyczy SCIII :) O ile w SCII kilkukrotne (w ciągu 5 lat) wpakowanie pianki do nawiewów nie powodowało NIC, o tyle zapakowanie tej samej firmowej pianki K2 w SCIII spowodowało po paru minutach włączenie radia. Zbieg okoliczności? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Napewno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi