keypull Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Jeśli w złym dziale, to przepraszam z góry, ale nie wiem jak to sklasyfikować. Dziś rano normalnie pojechalem do pracy i wrócilem. Popoludniu znow wyjedzam, a tu swieci sie kontrolka "service" oraz zolty silnik. <><><><><><><><><><>><><><><> Otwieram maske a tam znow demolka po kunach. Przegryzly 2 takie cienkie kabelki, ale nie wiem od czego to. <><><><><><><><><><>><><><><> Zalaczam zdjecie innego samochodu z zaznaczonym przewodem i urządzeniem. <><><><><><><><><><>><><><><> Probowałem to zlutować, ale robily sie zimne luty, wiec odpuscilem. Rowniez probowalem zaplesc je ze soba ale kontrolka dalej swieci. <><><><><><><><><><>><><><><> Proszę chociaż o nazwanie co to jest. <><><><><><><><><><>><><><><> Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Przegryzły przewody od pochłaniacza par benzyny. Co do kontrolki to są dwa wyjścia. Pierwsze po lutować przewody ze sobą i jechać na skasowani błędu. Drugi po lutować i jeździć, aż same kontrolki zgasną. Miałem ostatnio przypadek (początek kwietnia) z samochodem (raczej mechanik niż ja), że zapaliły mu się kontrolki servis i silnik. Podpiął pod Clipa i wyszedł problem z 2 sonda lambda. Błąd wykasował, auto odebrałem. Po po 3 zapaleniach silnika błąd powrócił. Dostałem się do kostki a tam styki zaśniedziałe. Przeczyściłem, nasmarowałem, między czasie kupiłem wtyczkę na wymianę. I po około 5 dniach kontrolki od czyszczenia same zgasły. Myślę, że w tym przypadku też tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keypull Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziękuje bardzo za nazwanie tego. Mam jeszcze 2 pytania: 1. Dlaczego jak pogryzły w nocy te kabelki, to zapalił się błąd silnika dopiero po południo, a rano nie? 2. Nie widzę nic uszkodzonego poza tymi kabelkami, to jazda z takimi "błędami" jest bezpieczna? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dlaczego jak pogryzły w nocy te kabelki, to zapalił się błąd silnika dopiero po południo, a rano nie? Tutaj masz odpowiedź Błąd wykasował, auto odebrałem. Po po 3 zapaleniach silnika błąd powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keypull Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 I po 4 razie dłuższej jazdy, błędy zgasły. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi