piko74 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Dzięki za pomoc. Pod gumą idzie wiązka i jest do podpięcia taka kostka z 5 pinami Wiesz może do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Nie wiem - nie miałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko74 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Odświeżę temat, bo w końcu udało mi się kupić uchwyt na kubki w rozsądnej cenie. Czy mając navi TT Live i sterowanie z pilota mogę kupić podłokietnik z takim sterownikiem? Da się go aktywować Clipem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Tak da się zamontować , clipem też powinno się dać aktywować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko74 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Kupiłem ten podłokietnik http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7442408363 Takie pytania po zamontowaniu: 1. Po maksymalnym cofnięciu mam taki widok Tak ma być, czy czegoś brakuje. W zestawie mam tą większą zaślepkę co na aukcji, ale nie wiem gdzie ją zamontować. 2. Czy w podłokietniku jest podświetlenie? Jak tak, to gdzie go szukać? 3. Z podłokietnika wychodzi kostka z 8 pinami, u mnie kostka do podpięcia ma 5 pinów. Póki co sterownik narazie nie działa, może aktywacja clipem pomoże, tylko zastanwia mnie różnica w pinach. 4. Podłokietnik przykręciłem na dwie śruby z przodu, czy to normalne, że można go delikatnie z tyłu podnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ta większa zaślepka idzie na dół i zasłania ten otwór w podłodze Mocowanie idzie na 4 śruby Jest oświetlenie w podłokietniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Wersje z podświetleniem schowka miały dodatkowe przewody, podświetlenie jest w bocznej części od strony kierowcy. U mnie też z podłokietnika wychodzi 8 przewodów, kostka ma natomiast 7 bo mam dwa dodatkowe przewody do podświetlenia mimo, że schowek takowego nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ma ktoś jakieś zdj. jak wyglądało to podświetlenie? Gdzie i jak była zamocowana lampka i w jaki sposób była aktywowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 W instrukcji obsługi masz pokazane miejsce lampki oświetlenia schowka. W kostce zasilającej podłokietnik pin 3 czerwono-biały zasila to podświetlenie pod warunkiem, że masz to fabrycznie w podłokietniku. Ja sobie dorobiłem takie podświetlenia z 10 cm paska ledowego i mikrowłącznika sterowanego opuszczaniem klapy podłokietnika. Zasilanie wziąłem właśnie z tego pinu. Jest na nim napięcie, nie trzeba aktywować clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko74 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Tak u mnie wygląda miejsce mocowania w podłodze, strzałkami zaznaczyłem które śruby mogę przykręcić. Może brakuje jeszcze jakiegoś elementu? I podłokietnik od dołu Na które dodatkowe 2 śruby mam go przykręcić, bo mam wrażenie, że czegoś brakuje. Zaślepka od spodu, też nie ma jej gdzie przymocować. Jakieś porady? PS. Sorki za zamieszanie. Okazało się, że przesyłka jest niekompletna. Nie dostałem blachy mocującej, która była na zdjęciu. Edytowane 18 Lipca 2018 przez piko74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Zatrzaski z osłonki wchodzą do otworów w podstawie. U Ciebie brak tego elementu. Na zdjęciu poniżej strzałkami zaznaczyłem miejsca mocowania osłonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Kupiłem za 50 PLN cały podłokietnik, który jak to rzadkość miał komplet tylnych zaślepek zawiasów. U mnie ich brakowało. Dziś przyszedł i okazało się, że ma on dodatkowo podświetlanie schowka, którego u mnie brak :( Podświetlania schowka jest z dodatkowego pinu w kostce, czy jest z dżojstika ? Jaka jest szansa, że po zamianie schowka centralnego podświetlania zacznie działać? Było kilka wariantów kostek zasilających do podłokietnika? Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Woytus Dodanie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zazwyczaj było zasilanie doprowadzone , jest to osobne zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Instalacja do oświetlenia schowka doprowadzona jest do białej kostki przed-pod schowkiem. Znajduje się ona pod czarną pokrywą którą należy zdjąć po odsunięciu schowka do tyłu. Z tej kostki wychodzą same czarne przewody do dżoja ale brak w nich zasilania schowka. Trzeba poprowadzić swoje kabelki wzdłuż tej wiązki z czarnymi przewodami. Pin 3 to +, pin 9 to -. Nie miałem takich małych wsuwek to zrobiłem bypasa z czerwonego przewodu. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Czyli jak mam schowek z podświetlaniem to w kostce głównej R108 zasilanie do żarówki jest. Dobra wiadomość Poszukałem w schematach i jest tak jak piszecie. Pozostał mi tylko jedna rzecz do zrobienia. Wymiana obicia w podłokietniku. Ja mam skaje a kupiony schowek jest obity tkaniną. Ma ktoś wiedzę jak to wymontować? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i tak kolorowo nie jest. Okazało się, że kostka do podłokietnika nie ma zasilania do żarówki. W sumie nie jest to duży problem, bo zawsze można zasilanie podciągnąć np. od zapalniczki, no ale wtedy trzeba poświęcić trochę więcej czasu. Jedno na plus, to wymiana górnego zamknięcia nie jest taka trudna. Zdejmujemy plastik w tyłu. ma 4 zaczepy następnie wypinamy płytkę z przełącznikiem wykręcamy 4 śruby na koniec ciągniemy górne zamknięcie, które wyjdzie nam z tym pierwszym płytkim schowkiem. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi