treat Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Przede wszystkim witam wszystkich forumowiczów :) Od jakiegoś czasu poszukuję kompaktowego kombi z racji obecnych potrzeb. Po wielu jazdach próbnych, konsultacjach i analizach, wybór padł na megane w wersji numer 3. Szukam autka do +/- 35 000 zł, z rozsądnym przebiegiem. Śmigam głównie po mieście, trasa to weekendowe wypady + wakacje. Prośba do Was o ocenę następującego egzemplarza: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-krajowa-1-wlasciciel-rejestracja-2012r-okazja-ID6y526Z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Zapoznałem się i autko fajnie się prezentuje. Fajna sprawa z tymi lampkami w drzwiach - u mnie tego nie ma To co mi się rzuciło w oczy to fakt, że samochód nie ma relingów. Na pewno na plus, że jest to auto od dealera a nie z jakiegoś prywatnego komisu. Ja osobiście myślę, że warto pojechać i przyjrzeć się bliżej oraz odbyć jadę próbną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Słaba wersja flotowa. Ręczna klima, brak relingów, stalowe koła, mechaniczny hamulec ręczny. Zaletą jest możliwość założenia gazu ale w tym samochodzie będziesz wyglądał jak przedstawiciel handlowy ;) Co do bezwypadkowości to prawy przedni błotnik nie schodzi się ze zderzakiem, lewy przedni ma dużą szczeliną przy drzwiach kierowcy a drzwi kierowcy w tylnej części odstają od tylnych. Edytowane 19 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Moim zdaniem spory przebieg jak na 3 lata, fakt realny ale chyba można znaleźć coś z mniejszym. Dodano: 20 maj 2015 - 14:51 Co do bezwypadkowości to prawy przedni błotnik nie schodzi się ze zderzakiem, lewy przedni ma dużą szczeliną przy drzwiach kierowcy a drzwi kierowcy w tylnej części odstają od tylnych. Wygląda, że błotnik przedni od strony kierowcy ma po prostu wgniecenie - widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wgniecenie to jedno a źle spasowane połączenie z drzwiami kierowcy to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmariano Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Moim zdaniem spory przebieg jak na 3 lata, fakt realny ale chyba można znaleźć coś z mniejszym. Ale nie za takie pieniądze. Przecież te auto jak za ten rocznik naprawdę jest w niskiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 ale w tym samochodzie będziesz wyglądał jak przedstawiciel handlowy Jak można pisać takie bzdury? Auto kupuje się dla siebie czy dla ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek-jas Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam Coś podobnego mam, jest dosyć miejsca a bagażnik naprawdę pojemny, taki też szukałem. Wcale klima manualna nie przeszkadza. Radio sterowane z kierowicy OK! U mnie niestety nie :angry: ale dla mnie to nie problem. tyko uwagi mam do spalania, wcale nie tak jak niektórzy piszą, że pali 5-6 l/100km, niesstety po mieście to nawet 9 - 9.2l, a w trasie autostradą do 130km/h zmieści się 6.7l, jeżeli ciężka noga to nawet 8l ogólnie na trasie 500km mieści się w 7,3l. Szeroki dobrze trzyma się drogi, fajnie się prowadzi tylko dlaczego BIAŁY? są ładniejsze kolory. Jestem drugim właścicielem i Użytkuję już trzeci rok przejechane 67000 i narazie większych problemów BRAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treat Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Dzięki serdeczne za wszystkie opinie. Szukam dalej. Może ktoś z Was ma jakiś egzemplarz godny polecenia? Edycja: Prośba o opinie na temat tego oto egemplarza: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-idealny-krajowy-16v-dynamique-16v-1-wlasciciel-bezwypadkowy-ID6y5QwR.html Edytowane 27 Maja 2015 przez treat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek-jas Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 witam Jest OK i już super kolor taki mam:) dosyć solidne wyposażenie, ktoś dużo jeździł ponad 83000 sporo jak na 2 latka. Trzeba pomyśleć o wymianie rozrządu chociaż w książce pisze że wymiana przy 120000km Cena - no nie wiem, mi teraz wyliczyli za OC AC NNW wartość auta 2011r od 26500zł do 32000zł (Warta, MTU, Hestia, PZU, Gothaer - tam sprawdzałem oferty) Negocjować z ceną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi