djlolek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, Niedawno kupiłem Megane przy przebiegu 150k i podczas jazdy ok. 140 km/h samochód dziwnie się prowadzi, ciężko utrzymać tor jazdy. Dodam, że mam nowe opony, a przy mniejszych prędkościach dobrze trzyma się w zakrętach. Czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Nie jest to normalne, ale podałeś też tak mało informacji, że nie wiadomo co podpowiedzieć. Ogólnie 3 moim zdaniem prowadzą się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlolek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) A co jeszcze podać, aby można coś zdiagnozować ? Edytowane 16 Czerwca 2015 przez djlolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Na początek zdefiniuj "ciężko utrzymać tor jazdy". Ściąga na którąś stronę? Czy zygzakuje? Na prostych, czy tylko zakrętach? Kiedy zbieżność/geometria były robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlolek Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Samochód pływie tak jakby otrzymywał podmuchy wiatru z lewej lub prawej strony na prostej. Zbieżność nie wiem kiedy była robiona. Zauważyłem jak się wychodzi z auta z tylnymi drzwiami to skrzypi amortyzator po lewej stronie, jak stoi na górce to też skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 To zacznij od dokładnej diagnostyki amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Za 10-20 zł sprawdzisz auto na Stacji Kontroli pojazdów. Jest szansa, że wtedy zostanie zlokalizowany problem i wymienisz tylko te części, które są zużyte/wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlolek Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Podjadę na stację diagnostyczna - dam znać co było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostja Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 I co się okazało? Byłbym wdzięczny za info, bo miałem ostatnio dokładnie takie same objawy. Przy czym wydaje mi się, że teraz jest znowu dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matisx90i Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Odgrzewam. U mnie objawy te same, u diagnosty wszystko Ok a auto nie do utrzymania prosto powyzej 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Trzeba wykluczyć luzy w przednim zawieszeniu. Zwracam uwagę na sworznie - diagności nie umiał jednoznacznie wskazać ich zużycia. Walczyłem że stukami zawieszenia - na szarpakach wszystko ok. Jeżeli przebiegu oryginalny po polskich drogach to zaczął bym od nich. Mam MII tam zużywały się drążki kierownicze. Być może trzeba pomyśleć o remoncie przedniego zawieszenia - zalecam całkowity: kolumny, wahacze, drążki, końcówki, łączniki i gumy na drążku. Auto będzie jak nowe. Zbieżność na konkretnym sprzęcie - nie GTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi