kuczis Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Na wstepiee chce sie przywitac, jako se w poniedzialek stane sie posiadaczem renowki megane z 2009 grandtour z silnikiem 1.9dci 130KM mam prosbe do uzytkownikow o ocene. Transakcja bedzie sfinalizowana w poniedzialek. Jest to moj pierwszy kontakt z Renault. W zwiazku z tym mam pare watpliwosci: Auto kupuje w Dani z przebiegiem 108 tys km, serwisowane. Po jazdach probnych pozytywne wrazenia, jedyne watpliwosci to: zderzaki maja minimalnie inny odcien od lakieru na karoseri, czy to normalne? Z racji ze auto jest serwisowane w serwisie renault, wszystkie naprawy powinne byc widoczne po podaniu vin auta. Tu moja prosba czy ktos ma ma mozliwosc sprawdenia po vine, czy nie bylo jakisch powaznych awari ? Oto vin auta VF1KZ1S0641956485 Mam troche watpliwosci bo cena jest atrakcyjniejsza o okolo 20% od rynkowych, sprzedajacy tlumaczy to checia szybkiej sprzedarzy auta z powodu wyjazdu na dluzszy czas do USA. Oto link do auta http://vw.autohuset-glostrup.dk/Brugte-biler/Vis/?id=772-138001844&utm_medium=referral&utm_source=autouncle_web Za wszelkie uwagi bede bardzo wdzieczny Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 28 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Auto należy dokładnie prześwietlić osobiście jak i za pomocą clipa. Należy pamiętać że na zachodzie nikt dobrego samochodu tanio nie oddaje. Przebieg również mega niski jak na 6 letniego diesla. Na zachodzie diesla się kupuje jak się robi kosmiczne przebiegi. Co mi się nie podoba w aucie ? Wersja prawie podstawowa, nie posiada skórzanej kierownicy, a jednocześnie posiada zderzaki od wersji z xenonami (spryskiwacze). Sprawdź w ASO na podstawie VINu kiedy był ostatnio przegląd i przy jakim przebiegu, sprawdź czy zderzaki mają mieć spryskiwacze (może były takie wersje na jakiś tam rynek). Sprawdź czołową szybę czy jest oryginalna i zgodna z zbocznymi, w Renault czołowa szyba pęka po wystrzale poduszki pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczis Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Wielkie dzieki za informacje . Ostatni przeglad byl 3-11-2013 przy przebiegu 93000km (przeglady co dwa lata). Obecny wlascicel duzo podrozuje stod niskie przebiegi. (Potwierdzone) Co dziwne przy ostatnim przegladzie jedyna adnotacja dotyczaca bledow w aucie to brak oznaczenia normy emisji spalin w komorze silnika, troche to dziwne musze zapytac sprzedajcego o co chodzi. Dodam ze kupuje auto nie na export ale tu na miejscu do jezdzenia w Danii (mieszkam tu na stale) z racji ze troche juz tu mieszkam wykluczam powaznego dzwona bo takie auta sa tu wyrejestrowywane i nie Wiec co najwyzej jakies otarcia mogly sie zdarzyc. Niestety nie mam jak sprawdzic vin ani dostepu do clipa. Auto bylo seriwsowane na biezaco i wlasciciel nie wydal ani 1 korony na naprawy poza serwisem Renault. Dlatego mozliwosc sprawdzenia vin byla by super sprawa. A jeszcze jedna sprawa, moze komus kiedys sie przyda to jest adres www do dunskiej strony gdzie po wpisaniu numeru rejestracyjnego auta zarejestrowanego w Danii mozna sprawdzic kilka ciekawych rzeczy o aucie przeglady, vin itp. To gdyby ktos kopywal auto z Danii i mial numery auta w registerngsattest. www.nummerplade.net Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Zaraz popatrze czy inne meganiki dostepne tu w Dani w tej wersji maja tez taki zderzak , przyszly nabywca tego nie zauwazy a posiadacz juz tak. Dzieki bardzo! Edytowane 28 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Niestety nie mam jak sprawdzic vin ani dostepu do clipa To podjechać do ASO i tam sprawdzić. Auto bylo seriwsowane na biezaco i wlasciciel nie wydal ani 1 korony na naprawy poza serwisem Renault Raczej bym w to nie wierzył. Zawsze można naprawić auto poza siecią ASO i nie będzie śladu po tym. Dodam ze kupuje auto nie na export ale tu na miejscu do jezdzenia w Danii (mieszkam tu na stale) z racji ze troche juz tu mieszkam wykluczam powaznego dzwona bo takie auta sa tu wyrejestrowywane i nie Wiec co najwyzej jakies otarcia mogly sie zdarzyc. A co za problem auto po dzwonie naprawić w Polsce. Tak już robią Niemcy. Kolegę ratuje tylko dokładna kontrola w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi