rafalzg Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Cześć, W mojej megane na łączeniu skrzyni z silnikiem pojawiła się kropla płynu hamulcowego - jest jakiś minimalny wyciek. Jakie mogą być tego przyczyny? W sensie co do wymiany? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 zapewne nieszczelny wysprzęglik hydrauliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Trochę za wcześnie jak na auto z takim przebiegiem. Ojciec mój ma megi 3 z przebiegiem 70 tyś od nowości i tam sprzęgło pracuje jakby była sama sprężyna na pedale- rewelacyjnie. A w moim megane 2 z przebiegiem 140 tyś już noga w kolanie boli - ale wycieku nie ma. I też mamy to auto w rodzinie od początku. Wracając do tematu będzie trzeba niestety wymienić komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!: Masz na myśli komplet sprzęgła? Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Trochę za wcześnie jak na auto z takim przebiegiem W Peugeot Bipper przy przebiegu 2000 km zostało wymienione uszczelnienie lewej półosi. Przypadki się zdarzają. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Tak. Wymienia się wszystkie elementy sprzęgła. Nie wiem czy ktoś da gwarancje jak wymieni tylko wysprzęglik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 To jeszcze się zapytam (tak, nie mam pojęcia :) ) ale czy do wymiany sprzęgła konieczne jest wyjęcie skrzyni biegów? Bo tak zrozumiałem przy diagnozie w warsztacie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Trzeba skrzynie od silnika odsunąć, a że miejsca na to nie ma zbyt wiele to skrzynię się wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterALP Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Czy ktoś mógłby opisać procedurę wyjęcia skrzyni biegów w tym modelu ? Czy trzeba wyciągać silnik ? jak do tego się zabrać? mam podobny objaw a mianowicie na łączeniu skrzyni i silnika płyn hamulcowy, przebieg 61 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Cześć, Procedury Ci nie opiszę bo się na tym nie znam. Ale wiem na pewno, że nie trzeba było wyciągać silnika. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterALP Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A możesz mi powiedzieć ile wyniosła Cię naprawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Ja u siebie wymieniałem wysprzęglik przy przebiegu 103k km, koszt wysprzęglika ori Renault - 207 PLN, wymiana (sprzęgła) ok. 400-500 PLN - robocizna + koszt sprzęgła ok. 550-650 PLN bez dwumasy (dużo roboty z wyjęciem skrzyni). Edytowane 4 Lutego 2018 przez trybik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi