rzeziu Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 moj Espace ma 145 tys i ze sprzegłem nie ma problemu. a słyszłem ze generalnie mozna sprawdzic domowym sposobem, zapinajac 4 czy 5 bieg i wcisnąc hamulec, ruszyć i jak zgaśnie to jest ok, jak sie bedzie slizgać towiadomo coto znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosck Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 U mnie prawie 200tys km ale sprężynki te na tarczy sprzęgła mają chyba dosyć bo ciężko ruszyć bez szarpnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario5555555555 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 :-/ u mnie renault megane classic 1,6 16V 1999rok lift, 150tys km, i do roboty, chyba wina ze bylo 5 kierowcow auta a jeden z nik kobieta z wawy..... oznaki taki dzwiek charakterystyczny przy ruszaniu po prawej stronie i jak zaladowany to czus slizganie sprzegla,.... koszt okolo 600-700zl w gliwicach, koszt zwiekszony bo jak jest lpg to wiecej roboty, warto przy tym wymienic od razu wybierak skrzyni biegow bo wytrzymuje w tych autach okolo 200tys i cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 ja mam prawie 140tyś i narazie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja ma 170 000 i moje sprzegło jak zaczynam latać po miescie dynamicznie czyli z piskiem opon 1 i 2 to po kilku takich akcjach nie moge juz ruszyć delikatnie. Mianowicie moje sprzegło szrpie albo inaczej przerywa nie idzie ruszyć płunnie tak jak by było krzywe )) Ale do poki do poty jade delikatnie jest okej nie szrpie przy ruszania )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu40 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 witam wszystkich,kupiłem niedawno megane kombi 1,9dci 2003r z przebiegiem 118 tys,i okazało się że jest do wymiany łożysko oporowe sprzęgła,objawy; jak się zagrzeje to zaczyna piszczeć raz mocniej raz ciszej,przy wciśniętym pedale sprzęgła przestaje,zastanawia mnie tylko jedno czy przy takim przebiegu[stosunkowo małym]może się już zużyć w ogóle coś w sprzęgle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 zastanawia mnie tylko jedno czy przy takim przebiegu[stosunkowo małym]może się już zużyć w ogóle coś w sprzęgle?sprzęglo można zajechać i w 10tkm.Zalezy jak było auto użytkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilon69 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 mam swoją Megankę od kilku miesięcy i z tego co wiem poprzedni, pierwszy właściciel niw wymiwniał sprzęgła a ma już na liczniku 238 tyś. odkąd mam ten samochód sprzęgło chodzi dość ciężko ale poza tym nie ma żadnych innych objawów zużycia, zastanawiam się nawet czy go nie wymienić ale to trochę kosztuje więc pewnie jeszcze poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 ja mam 165 tys. km ale szarpie czasem przy ruszaniu. Nie da rady czasen jechac na 1 biegu przy opuszczaniu sprzęgła bez gazu. A na 2 biegu to bogule nie ruszy. Przy mocnym dodawaniu gazu czuc jakby spaliło coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ponad 200 tys, - ale trudno powiedzieć ile był cofnięty Ostatnio była wyciągana skrzynia i tarcze są wg. mechaników OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimura Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 u mnie 137 tyś. i do wymiany... a na domiar złego także koło zamachowe bo poprzedni właściciel załkowicie je spalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 U mnie wytrzymało 95kkm, poprzednia właścicielka je całkowicie spaliła, rozszczelnił się wysprzęglnik i wszystko było do wymiany. Co do szarpania przy ruszaniu, często jest to objaw zapowietrzonego układu hydraulcznego (lub starego płynu hamulcowego) - warto od tego zacząć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Meganka - 194 kkm i nie wykazuje zmęczenia, a tak nawiasem mówiąc w żadnym z eksploatowanych pozostałych samochodów nie wymieniałem sprzęgła, a przebiegi miały od 114-185 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Poprzednim scenic'iem 1,9 dci zrobiłem 247 tyś i sprzęgło wytrzymało bez problemów. Teraz mam 105 tyś i jak na razie żadnych oznak zużycia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 5 latek 215 tyś ( 100% przebieg udokumentowany ) w przyszłym tyg będę robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi