sebcio76 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Tak jak napisano wcześniej wszystko zależy od stylu jazdy, potrafiłem w ciągu pół roku spalić na fioletowo sprzęgło w ładzie samarze co budziło zdziwienie mechanika że tak szybko i taki piękny kolor (3 razy wymieniałem tam sprzęgło przez 3 lata) ale to wina sprintów i startów na torze. Byłem młody, mało doświadczony inni mieli szybkie auta i trzeba było im dorównać (czytaj młode głupie). W lanosie tylko raz wymieniałem sprzęgło po 170 tys. z tego ja przejechałem 130tys, w innych autach ominęła mnie ta przyjemność. W megi zarazie 149 tys i sprzęgło nie wykazuje oznak zużycia. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 U mnie 150 tyś i narazie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 huhuhu 240 tyś i wszystko idealnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 W marcu 2011 wymieniałem profilaktycznie przy przebiegu 211 tys. km. Do wymiany był hydrualiczny wysprzęglik - wyciek płynu. Więc jak to mówią - przy jednej robocie (zrzuceniu skrzyni) poprosiłem o nowe sprzęgło. Przy oględzinach przy wymianie stare sprzęgło jak i koło dwumasowe wizualnie było w jak najlepszym stanie. Wolałem jednak wymienić (tymabrdziej, że już kupione), bo jakoś granica 200 tys. km w mojej ocenie powinna mieć znaczenie. Nie wiem - jakoś tak mi się ubzdurało, że w każdej chwili przy tym przebiegu może siąść. Za niedługo były wakacje , wyjazd do Chorwacji itp... i się skusiłem na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ger Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Ja mam Renault Grand Scenic 1.6 benzyna 81kW rok 2010 przebieg 412 000 i sprzęgło jeszcze w oryginale a targała po 6 osób z walizkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi