skino Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam . Pali ile gazu samochód do 100 km ? mam grand scenic 1,6 16v 83kw a pali 10-11L gazu :( . dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Dla Granda takie spalanie niestety jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 grand też trochę waży więc raczej takie spalanie nie powinno dziwić, oczywiście wpływ na to ma wiele czynników jak np. styl jazdy, stan instalacji gazowej, rodzaj tras pokonywanych itd. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Meganka II kombi z tym samym silnikiem przy normalnej jeździe pali niecałe 10l, a tu jest większa masa i powierzchnia czołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Pali ile gazu samochód do 100 km ? Przy sprawnym silniku i dobrze dobranej oraz ustawionej instalacji gazowej, na gazie silnik pali 16-20% (litrażowo) więcej gazu w stosunku do benzyny. W poldku z instalacją I gen. z uruchamianem na gazie palił ok. 20% gazu wiecej. W megance z IV gen. pali ok. 16% wiecej, a w corolli też z IV gen. pali ok. 18% więcej gazu. U mnie ta różnica na IV generacji wynika z różnych ustawień instalacji przy rozruchu silnika (tempetatura przełączenia i czas przejścia na gaz), co się wiąże z ilością spalonej benzyny przy rozruchach - w megance więcej, w corolli mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 W mieście jest to normalne spalanie do 10l. W trasie do 9 bynajmniej tak u mnie wychodzi. Wszystko zależy od komponentów instalacji, strojenia. Nic nie podałeś konkretnego co masz, więc ciężko wróżyć z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 No mi w mieście (Wrocław) to przy spokojnej jeździe wychodzi 12 litrów LPG, ale niestety średnia prędkość na poziomie 26km/h też powoduje takie spalanie. Na trasie schodzi poniżej 9 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabik Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 W mojej megance komputer pokazuje średnie spalanie ok. 12 litrów (również Wrocław, z tym że średnia prędkość 16km/h :angry: ).Gazu według tankowania ok. 14/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Średnią prędkość masz iście imponującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabik Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 I niestety przy jeździe po mieście prawie przez cały rok oscyluje w granicy 15 do 20 km/h. Do pracy mam 4km i to w samym centrum i stąd te wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 skino: Jak na granda to raczej normalne spalanie. Gabik: We Wrocku ciężko będzie ze spalaniem niżej zejść. Najwolniejsze miasto w PL - same korki w wiadomych godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi