makgajwer Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 To niestety stolica więc ceny wszystkiego wyższe niż reszta kraju; sprawdzałem w innym i jeszcze drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Tu masz orginały w dobrej cenie http://www.renault-czesci.pl/Swieca-zaplonowa-1-2TCE-1-4TCE-oryginal-Renault(3,150,202).aspx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @makogDziękuję, te już namierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam! Ktoś wie co ile km należy wymieniać te świece? U mnie dobije zaraz 180kkm i jeśli interwał jest co 60kkm, to chyba należałoby wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zapytaj kolegi @witman kiedy wymieniał zanim sprzedał , ale dla świętego spokoju ja bym wymienił na Twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 to ja dodam że lepiej wsadzić beru niż NGK sprawdzone u mnie, na oryginałach z ASO NGK wypadały zapłony, po wymianie na BERU wypadanie zdarza się sporadycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 W książce serwisowej znalazłem, że wymiana świec co 120kkm, więc chyba odpuszczę. Ewentualnie jakie marki jeszcze polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 @maciejmacku niskie koszty + brak pewności = wymiana. Nie masz się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jeśli kolega @onomatopeja twierdzi, że Beru są nawet lepsze od NGK to warto spróbować, tym bardziej, że są sporo tańsze. U mnie zarówno Beru jak i NGK sprawowały się wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Chodzi o te świece? http://www.swiece-zaplonowe.pl/swiece-iskrowe/18220-beru-z-274-0002240910.html W przypadku potrzebnych 4 sztuk koszt faktycznie niewielki, bo tylko 80zł Jutro trzeba zadzwonić do ASO i dowiedzieć się ile za robociznę. Ewentualnie zaczekam do stycznia razem z wymianą oleju, bo naprawdę nie widzę żadnych objawów zużycia świec. A tak z innej beczki trochę słabo, że ta nie jest sprecyzowane co ile km, w książce serwisowej mam wyraźnie napisane co 120kkm. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Nie wiem czy to nie zależy od rocznika ale u mnie w książce serwisowej było 60 tys km albo co 6 lat. W ASO Katowicach za robociznę brali 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Na swiece-zaplonowe.pl odradzili Beru :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rygoreg Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Czy jakoś to uzasadnili? Ja wprawdzie jeżdżę na japońskich ale nie NGK ale Denso i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Napisali, że do tego modelu przypisane są NGK i takie też zalecają montować. To nie zmienia faktu, że ja zamówię Beru, bo są tańsze, mają dobre opinie i są zamiennikami tych NGK. W styczniu czeka mnie wymiana. Na aledrogo można je mieć już za 18zł za sztukę. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7722503024 Edytowane 2 Stycznia 2019 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz32 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam,sam niedługo będę się zabierał za wymianę i mam z tym związane pytanie. Wiecie może z jaką siłą należy je dokręcać (Nm)?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi