Lewy Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Jest na forum przyklejony temat o naprawie tego ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 ale coś ci powiem jak kupiłem auto to pompka była zjeb... i wsadziłem tam jakiś zamiennik i działało przez jakiś czas dobrze tylko po 2 miesiącach zaczeło sie takie coś mam pytanko wszystkie pompki spryskiwaczy są rozbieralne chodzi mi o ten element co jest ten nieszczesny węzyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Wyjmij silniczek , przepłukaj zbiornik spryskiwacza i będziesz miał spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 no mam właśnie zamiar tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 A powiedzcie - wszystkie Laguny II miały owe spryskiwacze mgłowe? Bo nie wiem dokładnie z którego rocznika mam poszukiwać dysz, aby zamontować je w Megance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no ja już mam dobry spryskiwacz okazało sie ze przy pompce był wężyk zagięty ten co podaje płyn na przednie szyby teraz psika że aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam, jakiś czas temu postanowiłem zakupić dysze z C3 a dziś z rana zacząłem sie w to bawić wyciągnałem stare przypiłowałem nowe nie niszcząc żadnego zaczpeu wsadziłem nowe dysze z bananem na twarzy, psiknąłem kilka razy i niestety banan zszedł z mojej twarzy. Dysze nie psikają nawet do połowy szyby daje fotke żeby pokazać jak to wygląda: oraz co jakis czas psika zwykłym strumieniem a nie kropelkami (teraz akurat na prawej dyszy ale czasem jest na lewej a czasem na obu: Czy to problem pompki? Przed zamontowaniem nowych dysz prawa dysza pracowała idealnie oba psikały super ale lewa jedna psikała dobrze a druga prawie wogóle i psikała gdzie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Moim zdaniem pompka podaje za słabe ciśnienie. U mnie chlapie całkiem nieźle. Zdjąłeś parapet żeby wymienić dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Nie, zmieniam kolorek zegarów Ale tak jak mówiłem przed zmianą wszystko było w najlepszym porządku przynajmniej na prawej dyszy, ale cóz tak samo mi sie wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 OhneDich miał podobny problem, ale wiem że wrócił do fabrycznych spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocek Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Zszedłem teraz na dół bo jechałem odwieźć dziewczyne i spryskiwacze ożyły ;D Chociaż wtedy na dole wypsikałem dobre pół zbiorniczka, ale powiem szczerze, że przy wiekszych prędkościach mówie tu juz o 70+ psikają naprawde kiepsko wszystko idzie na dól. także na postoju super ale w jeździe baaardzo średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Zszedłem teraz na dół bo jechałem odwieźć dziewczyne i spryskiwacze ożyły ;D Nie wiem jak jest u Ciebie i czy to norma, ale u mnie w Scenicu pompka sprysków daje odpowiednie ciśnienie dopiero na uruchomionym silniku... Może i to u Ciebie było przyczyną? że przy wiekszych prędkościach mówie tu juz o 70+ psikają naprawde kiepsko wszystko idzie na dól. A wyregulowałeś te spryski odpowiednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 DizzyX, w dyszach z c3 nie ma możliwości jakiejkolwiek regulacji, no chyba że zrobisz jakieś podkładki pod cały spryskiwacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Więc podsumowując - warto zmienić na dysze mgłowe chodzi mi tu o te z Laguny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabelka Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Kupiłem takie cuda: http://www.allegro.pl/item942015012_sprysk..._ford_inne.html Wprawdzie nie pasowały idealnie pod Meg I/I ale po naprawde drobnej przeróbce jestem baaaardzo zadowlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi