Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ale coś ci powiem jak kupiłem auto to pompka była zjeb... i wsadziłem tam jakiś zamiennik i działało przez jakiś czas dobrze tylko po 2 miesiącach zaczeło sie takie coś

mam pytanko wszystkie pompki spryskiwaczy są rozbieralne chodzi mi o ten element co jest ten nieszczesny węzyk??

Witam, jakiś czas temu postanowiłem zakupić dysze z C3 a dziś z rana zacząłem sie w to bawić wyciągnałem stare przypiłowałem nowe nie niszcząc żadnego zaczpeu wsadziłem nowe dysze z bananem na twarzy, psiknąłem kilka razy i niestety banan zszedł z mojej twarzy.

Dysze nie psikają nawet do połowy szyby daje fotke żeby pokazać jak to wygląda:

imag0031v.th.jpg

oraz co jakis czas psika zwykłym strumieniem a nie kropelkami (teraz akurat na prawej dyszy ale czasem jest na lewej a czasem na obu:

imag0033s.th.jpg

Czy to problem pompki?

Przed zamontowaniem nowych dysz prawa dysza pracowała idealnie oba psikały super ale lewa jedna psikała dobrze a druga prawie wogóle i psikała gdzie chciała.

Moim zdaniem pompka podaje za słabe ciśnienie. U mnie chlapie całkiem nieźle.

Zdjąłeś parapet żeby wymienić dysze? <czerwona>

Zszedłem teraz na dół bo jechałem odwieźć dziewczyne i spryskiwacze ożyły ;D Chociaż wtedy na dole wypsikałem dobre pół zbiorniczka, ale powiem szczerze, że przy wiekszych prędkościach mówie tu juz o 70+ psikają naprawde kiepsko wszystko idzie na dól.

także na postoju super ale w jeździe baaardzo średnio.

Zszedłem teraz na dół bo jechałem odwieźć dziewczyne i spryskiwacze ożyły ;D

Nie wiem jak jest u Ciebie i czy to norma, ale u mnie w Scenicu pompka sprysków daje odpowiednie ciśnienie dopiero na uruchomionym silniku... Może i to u Ciebie było przyczyną?

że przy wiekszych prędkościach mówie tu juz o 70+ psikają naprawde kiepsko wszystko idzie na dól.

A wyregulowałeś te spryski odpowiednio?

DizzyX, w dyszach z c3 nie ma możliwości jakiejkolwiek regulacji, no chyba że zrobisz jakieś podkładki pod cały spryskiwacz.