gld Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam Przeszukałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Chce do Megane III dać na przód głośniki 165mm. Podobno trzeba do tego użyć dystansów 48mm. Ale wtedy to raczej musiałbym w boczku dziurę wyrypać. Zależy mi jednak na oryginalnych maskownicach. Nie chce ciąć boczku. Wiem, że głośnik będzie częściowo w tapicerkę walił. Więc da się czy się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Da się ale jak napisałeś będzie częściowo dmuchał w boczek i przy głośniejszej muzie boczek będzie Ci rezonował a wtedy doopa z muzycznych doznań. Racjonalniej wymienić fabryczne "papierzaki" na konkretne głośniki. Sklepy z car audio mają bogatą ofertę zamienników a dodatkowo na aledrogo sprzedają zamienniki dedykowane do MIII i wtedy przekładasz 1do1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gld Opublikowano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A jaka wysokość dystansów dla 165mm? Mam jeszcze pytanie odnośnie kolorów kabli. Bo np w drzwiach kierowcy mam biały z dwoma brązowymi paskami i zielony z dwoma zielonymi paskami. Który to +, a który -? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 zajrzyj go gniazda głośnika tam powinno być oznaczenie + - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gld Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W gnieździe głośnika nie ma oznaczenia. Co do tych głośników, to miał ktoś do czynienia z 165mm w Megane III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Osobiście nie miałem, ale bez cięcia tapicerki chyba się nie uda: http://www.automm.pl/renault-megane-3-rs-customowe-car-audio.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W gnieździe głośnika nie ma oznaczenia. Tutaj widoczny plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gld Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 no i wlazło bez ciecia tapicerki. Warunek 1: Dystanse "dedykowane" o wysokości 48mm musiałem skrócić do jakichś 11mm. Warunek 2: Musiałem uważać, żeby nie zahaczyć o ramię podnoszenia szyby. Warunek 3: Musiałem dogiąć uszy, do których były nitowane oryginalne "głośniki" bo wchodziły oczywiście w światło otworu. Generalnie efekt nieporównywalny. Info do oportunistów: Bez mat i nie trzeszczy. Wsadziłem Helixy B 62C pod zwrotnicą. Tutaj widoczny plusik Niestety u mnie plusika nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wymieniałeś tylko przód czy tył też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gld Opublikowano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Pod koniec miesiąca się za tył zabiorę. Nie znalazłem nigdzie wiarygodnych informacji co do montażu z tyłu 165mm (podobnie jak i z przodem). Będę kombinował metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Jak byś miał czas kiedyś to bym z chęcią podjechał zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jockey Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 no i wlazło bez ciecia tapicerki. Warunek 1: Dystanse "dedykowane" o wysokości 48mm musiałem skrócić do jakichś 11mm. Warunek 2: Musiałem uważać, żeby nie zahaczyć o ramię podnoszenia szyby. Warunek 3: Musiałem dogiąć uszy, do których były nitowane oryginalne "głośniki" bo wchodziły oczywiście w światło otworu. Generalnie efekt nieporównywalny. Info do oportunistów: Bez mat i nie trzeszczy. Wsadziłem Helixy B 62C pod zwrotnicą. Gld a możesz dać jakieś fotki, tego jak Ci to wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prettymind Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Witam. <><><><><><><><><><><><><><> Dołączę się do wątku na przyszłość dla osób zamierzających wymienić przednie głośniki na "szesnastki". <><><><><><><><><><><><><><> Proponuję zamontować w przednich drzwiach trzynastki DLS X-SA52, które pasują do naszych Meganek III. Możliwościami i jakością grania przewyższają większość "szesnatek". <><><><><><><><><><><><><><> Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 11 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Też mam zamiar wymienić głośniki, zgodzę się że rozmiar jest mało istotny, często 200 grają gorzej niż dobre 130, trochę kolumn w życiu przesłuchałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Proponuję zamontować w przednich drzwiach trzynastki DLS X-SA52 Przyznam, że mnie to zaciekawiło, ale jak sprawdziłem cenę, to mi szczęka na podłogę spadła :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi