Brzozowsky Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Dręczy mnie jedna sprawa. W mojej Megi III posiadam zamontowane oryginalne felgi SPORT 16' na śrubach z ruchomym kołnierzem. Czy te śruby mogę zamontować do przykręcenia oryginalnych felg stalowych? Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Nie, do felg stalowych powinieneś użyć śrub z nie ruchomym kołnierzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzozowsky Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dużo czytałem na ten temat i bardzo zależy mi na własnych doświadczeniach z tym związanym. Czy zastosowanie śrub z ruchomym stożkiem grozi np odkręcenie felgi stalowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Kup takie jak powinny być, czyli bez podkładki, to tylko kilka złotych i nie masz problemu. Nawet producent, sprzedając auta fabrycznie wyposażone w felgi z aluminium dodaje pięć śrub bez ruchomego stożka do stalowego zapasu. W dobie wszędobylskiej oszczędności, gdyby były zbędne to w aucie byś ich nie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Temat wałkowany całkiem niedawno w przynajmniej dwóch innych wątkach. Najpierw szukamy, potem pytamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Producent od jakiegoś czasu do felg aluminiowych daje przemalowane na srebrno śruby do felg stalowych. Mój z 2009 roku ma śruby jeszcze z kołnierzem. Jeżeli ktoś jest chętny to odsprzedam komplet takich przemalowanych śrub do felg stalowych. Śruby z 2015 roku. Praktycznie jako nowe :) Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzozowsky Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Śruby mają być na klucz 17 czy 19 ? Bo znalazłem takie coś http://srubydofelg.pl/sruby/m-12-x-1-5-stozek/12x1-5x25mm-stozek-klucz-17/prod_28.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Można użyć śrub z ruchomym stożkiem, ale potem będą pokaleczone przez felgi stalowe. Efekt będzie taki, że później odciśnie się to w gniazdach felg aluminiowych. Rozmiar klucz 17, czy 19 ma mniejsze znaczenie, bierzesz takie, jaki masz klucz w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzozowsky Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Papuga Kurczę, tylko kompletnie nie wiem jaki mam klucz w samochodzie. Samochód mam od miesiąca, jest oryginalny zestaw do Megi III więc klucz też oryginalny. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Suwmiarka w rękę i zmierz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzozowsky Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dziękuje za odpowiedzi, temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi