Meganedci23 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Witam.. Mam problem ze swoją Meganka. Wsiadam do auta karta w czytnik, wciskam sprzęgło, START a ona nic. Nawet nie zakręci, zapala się tysiąc kontrolek. Włączają się wycieraczki i wentylator, zero reakcji rozrusznika Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, drugą kartę i nic... Proszę o pomoc. Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 sprawdzalem wszystkie bezpieczniki drugaa karte i nic. Te na klemie plusowej również? Akumulator sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meganedci23 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak. Na klemie mam jeden jest ok. Aku sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Powinny być trzy na klemie +. Jeden duży i dwa małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meganedci23 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) DokŁanie tak to wygląda. Jak je sprawdzić? Dodano: 22 lis 2015 - 16:10 Sprawdzone i są ok. Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 To sprawdź skrzynkę z bezpiecznikami, czy nie masz jej przypadkiem zalanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yawabusa Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) W moim przypadku też nie chce odpalić, włącza się wentylator. Za trzecim razem w końcu odpali. Objaw jest taki, że po naciśnięciu guzika powinien być głośny dźwięk (blokada kierownicy?) i za chwile powinien odpalać, a u mnie gdy brak tego dźwięku, nie zapali się lampka od świec żarowych to nie uruchomi się samochód. Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 START a ona nic. Nawet nie zakręci, zapala się tysiąc kontrolek. Włączają się wycieraczki i wentylator, zero reakcji rozrusznika Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, drugą kartę i nic. Może wystarczy naładować akumulator, a w wersji pesymistycznej kupić nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 W moim przypadku tez nie chce odpalić, włącza się wentylator. Za trzecim razem w końcu odpali. Objaw jest taki, że po naciśnięciu guzika powinien być głośny dźwięk (blokada kierownicy?) i za chwile powinien odpalać, a u mnie gdy brak tego dźwięku, nie zapali się lampka od świec żarowych to nie uruchomi się samochód. Włączający się wentylator zamiast rozruchu silnika świadczy o uszkodzeniu modułu UPC, tego pod maską z bezpiecznikami. Jest w nim przekaźnik wtrysku zasilający między innymi sterownik silnika. Jeżeli przekaźnik wtrysku nie poda zasilania na sterownik silnika to automatycznie włącza się wentylator. Zacząłbym od dokładnego przejrzenia tego modułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yawabusa Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Sprawa jest następująca z moim problemem: - wymieniono rozrusznik, problem z odpalaniem pozostał; - poprawiono, oczyszczono klemy na akumulatorze, przez kilka odpaleń było dobrze, problem jednak pozostał; - pojawił się komunikat o karcie (nie pamiętam dokładnie), teraz naciskam dłużej przycisk start i jak narazie działa. Zobaczymy jutro. Myślę teraz, że to może być coś z czytnikiem kart? Mam wersję z Hand Free i problem jest z włożoną kartą do czytnika lub nie włożoną. Czy czytnik też jest odpowiedzialny za hand free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) problem jest z włożoną kartą do czytnika lub nie włożoną. Czy czytnik też jest odpowiedzialny za hand free? A dokładniej opisz kiedy odpala a kiedy nie z włożoną kartą lub nie w czytnik. I nie, czytnik nie jest odpowiedzialny za handsfree, są to właściwie dwa osobne sposoby identyfikacji kart. Prędzej kartę masz do naprawy. Przy handsfree nie musisz wkładać karty do czytnika, wystarczy jej obecność w samochodzie, bateria wymieniona? A i przypomnij sobie komunikat - może sporo wyjaśnić. Edytowane 23 Marca 2016 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yawabusa Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dzisiaj znowu nie chciał odpalić za pierwszym razem. Pojawił się komunikat "Stering no locked" czy jakoś tak. Karty mam zawsze dwie przy sobie w raziei jakiejś awarii. zazwyczaj odpalam bez wkladania karty, ale z karta w czytniku też byl problem. Baterie są wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi