Adaśko Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Nie sprawdzałem tego ale dzięki za info, napewno przyjżę się temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastiano Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 ..ja wymieniałem ostatnio podusie pod amorkami z przodu.wyjąłem cały amor odkręciłem i założyłem nową podusie .ale gdzie jesy to łożysko ? jest wraz z poduszką ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Na łożysku spoczywa sprężyna. Aby wymienić potrzebny jest ściągacz do sprężyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 może pomoże: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=52214...ighlight=#52214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrkwiecisty Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Troche odgrzeje, ale wydaje mi się że mam problem z uciekającą dupą.. Autko jeździ prosto, czy to 60 czy 120 , no przy 170 troche pływa ale to chyba kwestia wysokiej budy Wku.. mnie to że podczas lekkiego hamowania, tak jak teraz na oblodzonej drodze, jak hebel wcisne w podłoge, to auto zaczyna tyłem wiercić... Znajomi mówią mi ze jestes przewrażliwiony... miał ktoś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 mrkwiecisty, ja też tak mam, wystarczy że zdejmę szybko nogę z gazu i tył czasami ucieka na boki. Przyczyna jest prosta: ciężki silnik z przodu, przedni napęd, lekki tył. To tak jakbyś w śliskim zakręcie musnął pedał hamulca i tył wyprzedza przód. Moim zdaniem normalne zjawisko, mi się nawet to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 wystarczy że zdejmę szybko nogę z gazu i tył czasamiucieka na boki. Przyczyna jest prosta: ciężki silnik z przodu, przedni napęd, lekki tył. Tak to jest normalny efekt przy hamowaniu silnikiem przy przednim napędzie, szczególnie na śliskiej nawierzchni i na to należy uważać. Przy ciężkim tyle efekt byłby jeszcze większy. Przy tylnim napędzie umiejętne operowanie pedałem gazu pozwalało na śliskiej nawierzchni efektywnie kontrolować zachowanie się pojazdu (delikatnie hamowany silnikiem tył, działa jak stabilizator, a przednie koła kręcąc się nadal nadają kierunek jazdy). Pod tym względem bardzo lubiłem tylny napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Przy tylnim napędzie umiejętne operowanie pedałem gazu pozwalało na śliskiej nawierzchni efektywnie kontrolować zachowanie się pojazdu Jak jeździłem transitem to te wrażenia były dopiero niesamowite Hamowanie przodem można fajnie wykorzystać podczas harców na śniegu, jak jest odpowiednio ślisko to nie trzeba się nawet ręcznym wspomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrkwiecisty Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 No to moja megi jest jakas szczególna, bo nie odczuwam za bardzo uciekającego tyłu, próbowałem juz kilka warjantów, z gazem ronda na pełnej bez gazu, leciutki uśźlig który b. łatwo skontrować, wręcz instynktownie, nie to co w ibizce cuprze tam to dopiero sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin12345 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Koledzy mam następujący problem może ktoś ma jakieś doświadczenia w czymś takim. Posiadam scenica RX4 i od jakiegoś czasu podczas skręcania zaczeły piszczeć mi opony. Udalm się do mechanika sprawdził kąty koła, zbierzność i wszystko jest O.K. co to może być? Auto ma napęd 4x4 stały ze sprzęgłem lepkościowym i tak pomyślałem że może sprzęgło nawala i przy skręcie przednie koła piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 od jakiegoś czasu podczas skręcania zaczeły piszczeć mi opony. W jakim wieku masz opony? Może już czas na ich wymianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wjedź na jakąś ścieżkę diagnostyczną i sprawdź czy czasem napęd 4x4 nie jest zapięty na stałe oraz czy działa przedni i tylny mechanizm różnicowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi