m-c-ool Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam serdecznie , czy ktoś z forumowiczów miał już może takie przypadek jak ja :( tzn. zerwany gwint świecy ? U mnie jest tak że świeca siedzi sobie w głowicy i kluczem można ją odkręcać i dokręcać w nieskończoność a świeca ani w dół ani w górę się nie rusza. Czy zostaje tylko demontaż głowicy ? Bo niczym innym się nie dojdzie do świecy poza kluczem bo za głęboko siedzi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Czeka Cię zrzut głowicy i naprawa gwintu (są specjalne zestawy do tego). W przypadku nie zdjęcia głowicy- opiłki dostają się do silnika- generalnie raczej byś tego nie chciał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel84 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Przerabiałem temat w poprzednim samochodzie. Naprawa bez ściągania głowicy ok 100 zł, nie pamiętam dokładnie. Ogólnie ważne żeby zrobił to ktoś kumaty, kto ma sprzęt odpowiedni do tego. Chodzi chyba właśnie o odciąganie opiłków. Później o ile dobrze pamiętam osadza się tuleję na specjalnym kleju w którą wkręca się nową święcę. Autem po takim zabiegu przejechałem jeszcze ok 50 tyś, bez żadnych problemów, po czym również bez problemu je sprzedałem. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 A orientuje się ktoś ile w m2 kosztuje zdjęcie głowicy wymiana uszczelki itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Musisz liczyć w okolicach 700 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Dzięki chłopaki za pomoc , pozdrawiam i z mojej strony temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A w jaki sposób rozwiązałeś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Słowo klucz w temacie naprawy gwintów to: helicoil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Łamacz do świec- każdy lepszy warsztat powinien mieć-łamią sam rdzeń mniej więcej na 3/4 jego długości ,dzięki czemu można nagwintować resztkę świecy,a żadne opiłki nie dostają się do silnika,bo dół świecy jest cały,tzn zakończony resztką rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Kolega pisze o świecach żarowych, ze świecami do benzyny tak nie jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi