Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) W IC ceny są przesadzone jeżeli się nie ma karty rabatowej. Realnie lampy Valeo bez silniczków (można ze starych przełożyć) kosztują ok. 450-500 zł za sztukę. Valeo robi oryginały i jedyne co można kupić, to Valeo ze znaczkiem Renault, bez znaczka, DEPO, TYC. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 na stacjach diagnostycznych też nikt nie patrzy na homologacje , tylko sprawdzają czy są europejskie , jednak zawsze przy kontroli sprawdza się reflektory , jeśli są to angliki to wiadomo przegląd nie przechodzi , jednak wymiana soczewek na europejskie rozwiązuje sprawe , nikt nigdy nawet policjant i diagnosta nie sprawdzał homologacji , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No właśnie głównie chodzi o te strzałeczki, (czy jak to tam jeszcze jest oznaczane) co każdy choć trochę oczytany zakwestionuje i będzie się domagał zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 tyle anglików co przerobiłem , nikt jeszcze nie powiedział ze też to sprawdzali, głównie liczy się kont świecenia reflektorów , mam też znajomego na stacji diagnostycznej i pytają go czy to tez sprawdzają to zaprzeczył , liczy sie to aby były europejskie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Założyłem w końcu nowe lampy Depo z żarówkami Osram night breaker unlimited. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, światło się dobrze rozkłada, diagnosta nie miał żadnych problemów z drobną regulacją świateł. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek88 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zobaczymy co będzie dalej. Jak sprawują się zamienniki? Plastik trzyma kolor? Czytając całą opowieść o przeglądzie i lampach od angola czułem się jak gdyby ktoś opowiadał o mojej megi, w dodatku jakiś burak nie założył zaślepek w lampach i zanim się zorientowałem nazbierało się sporo piachu w reflektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 darek88, póki co dają radę, nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Założyłem światła dzienne i pora wymienić reflektory (regeneracja niewiele dała). Lewy wymaga natychmiastowej wymiany, prawy mógłby jeszcze zostać. Przeglądam portal aukcyjny i znalazłem dwie aukcje: http://allegro.pl/nowy-reflektor-renault-megane-ii-06-08-tyc-lewy-i5809247842.html http://allegro.pl/nowy-reflektor-renault-megane-ii-06-08-depo-lewy-i5792556533.html Ten sam sprzedający, dwóch różnych producentów, to samo zdjęcie. Czy te reflektory rzeczywiście różnią się tylko danymi producenta na opakowaniu? Jeśli jest różnica to co kupować DEPO czy TYC? I pytanie dodatkowe czy przekładanie silniczków regulacji poziomu ze starych reflektorów może powodować problemy (np. jakieś wyskakujące sprężynki i.t.p.) czy jest to banalna operacja? Edytowane 4 Września 2016 przez mkonst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wizualnie to ciężko zauważyć różnice. Są zwolennicy jednej marki i drugiej, oba to zamienniki, używałam DEPO w clio i było ok, odbłyśnik nie łuszczył się ani nie odpadł. Brałabym tańszą po prostu jeśli decydujesz się na tańsze zamienniki. Wymiana silniczka jest banalna, wyciągasz stary i wkładasz do nowej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Miałem depo w megane II- mam tylko zastrzeżenia do rozproszenia światła- nie było równomierne tylko wyróżniały się dwa jaśniejsze koła przed samochodem. Takie cienie soczewek. Ma ładne reflektory z valeo do sprzedania. Z czarnym wnętrzem. Święcą super. Jakby ktoś chciał bo ostatecznie założyłem instalacje xenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Cześć. Odświeże temat ponieważ muszę wymienić reflektory w samochodzie mojej mamy. Lampy są w dobrym stanie, ale soczewki są tak wypalone że jazda w nocy to prawdziwe wyzwanie. I teraz mam pytanie do Was. Na co się zdecydować? Zamienniki czy szukać oryginałów? Oczywiście mam na myśli nowe lampy. Zastanawialbym się ten nad przeróbka lamp w firmie hidretrofit, ale sama przeróbka to jakieś 800zł, a doctego musiałbym jeszcze kupić jakieś używane lampy bo samochód jest codziennie potrzebny. Na ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie? Jak z jakością lamp Depo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie polecam. Miałem je nowe, po trzech latach sprzedałem. Rozproszenie światła było kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loram Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 A ja mam i nie narzekam. Spokojnie dają radę. Najwyraźniej zależy od sztuki na co trafisz. Ja mam Depo z żarówkami Osram night breaker unlimited. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Oryginalne valeo też są kiepkie że po 2 latach nie jest ostre linie. Może hella albo magneti marelli bo oni też robią do megane tylko że są droższe od valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 No właśnie. A ja chciałbym kupić w miarę dobre lampy które nie będą kosztować 1000zł. Czy ktoś z Was ma jeszcze dla mnie radę co mógłbym zrobić? Jeśli nie to chyba zaryzykuję i kupię Depo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi