deku Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Czy ktoś posiada coś takiego? Ostatnio widziałem coś takiego w jakimś Audi i bardzo mi się spodobało. Podejrzewam, że Meganiki nie miały czegoś takiego ale może ktoś u siebie dokładał i ma jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Są tylko lampki w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Mam zamiar coś takiego zrobić, ale do pierwszego rzędu. Jako lampki można wykorzystać lampki oświetlające tablice rejestracyjną. Czasami można kupić w dobrej cenie z wtyczkami. Problem tylko z podciągnięciem zasilania. Jak nic nie wymyślę, to podciągnę z lampki w podsufitowce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Są tylko lampki w drzwiach. Ja nie mam. Co więcej, dzisiaj pytałem się w ASO czy można dołożyć, to mi facet powiedział, że fabrycznie nie było, więc tylko w ramach gadżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Niektóre miały z tyłu lampki w drzwiach inne nie. Moje GT z Francji miało lampki z tyłu i regulację wysokości fotela pasażera z przodu, teraz mam Megankę salon Polska, dobre wyposażenie, z tyłu brak lampek i regulacji fotela pasażera z przodu - normalnie kraj trzeciego świata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Sorki za OT, ale byłem dzisiaj w salonie i miałem pytania: ja: na komputerze pokładowym spalanie chwilowe jest wyświetlanie w postaci "paska postępu" (progressbara). Czy można to zmienić na wyświetlanie liczby? ASO: NIE ja: czy możliwe jest ustawienie radia tak, aby nie wyłączało się gdy kierowca otworzy drzwi na zgaszonym silniku? ASO: NIE ja: czy możliwe jest ustawienie radia tak, aby ściszało się przy cofaniu? ASO: NIE ja: czy możliwe jest włączenie opcji doświetlania zakrętów (halogenami przy niskiej prędkości)? ASO: NIE ja: czy możliwe jest dołożenie oświetlenia do drzwi tak, aby otwarte drzwi oświetlały miejsce wysiadania? ASO: NIE Co ciekawe, wiem że niektórzy mają te opcje u siebie w autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 ja: czy możliwe jest ustawienie radia tak, aby ściszało się przy cofaniu? ASO: NIE Szkoda bo to by była bardzo fajna funkcja, chociaż wyrobiłem sobie już nawyk wyciszania radia przy kierownicy zaraz po wrzuceniu wstecznego :) ja: czy możliwe jest włączenie opcji doświetlania zakrętów (halogenami przy niskiej prędkości)? ASO: NIE To jest dla mnie wstyd i hańba bo takie coś jest we Fiacie Punto Evo, który jest o segment niżej. Nie żeby mi tego brakowało, ale gdyby było to na pewno by nie zaszkodziło. No chyba, że to jest kwestia że te halogeny się nie nadają z jakiegoś powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Chodzi o stałe podświetlenie? U mnie fabrycznie (salon PL) jest oświetlenie z tyłu w drzwiach. meganecoupe02 regulacja wysokości fotela pasażera też jest. PS. A to wyciszenie radia przy cofaniu w jakim celu? Czujniki słychać przecież bardzo dobrze. Edytowane 5 Lutego 2016 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 kataryniarz, regulacji wysokości nie mam u pasażera, a w megance z Francji to miałem. Po prostu brak wajchy z boku fotela jak u kierowcy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Potwierdzam, również mam regulacje siedzenia pasażera i światełka w tylnych drzwiach. Meganka z rynku Niemieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Panowie czytam z uwagą Wasze wpisy i mam wrażenie, że nie koniecznie zrozumieliście pytanie kolegi deku. Mam wrażenie, że Jemu bardziej chodzi o oświetlenie przestrzeni po przednimi fotelami tak by pasażerowie tylnej kanapy widzieli "na czym" stawiają nogi. Takie rozwiązanie to przyznam gadżet ale jeśli wykonać to na jakimś fajnym led-zie to mogło by niegłupio wyglądać. Wydaje mi się, że któryś z nas coś modził w tym temacie na forum ale teraz nie mogę odnaleźć tego wątku. To Jego podświetlenie było w MII hatchback i miało bodajże niebieski kolor, podświetlone były wnęki na nogi i z przodu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-Driver Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) co za problem kupić taśmę led , pociąć na 4 odcinki, kilka metrów przewodu 2 żyłowego. Z przodu pod deska rozdzielczą przykleić na kleju na ogrąco. Z tyłu (pod fotelami przednimi) spiać na trytytkach. Wszystko razem połaczyć. Kabellki wcisnąć w progi, słupki aż po lampkę podsufitki i wszystko gra i buczy. Kiedyś zmontowałem takie coś w moim focusie. Nie drogie koszty i roboty też nie dużo. A serwis pewnie by zebrał za to kupe kasy. Edytowane 6 Lutego 2016 przez S-Driver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Coś nie działa to oświetlenie, miga jak na wiejskiej dyskotece. :lol: Przepraszam, teraz już całkiem poważnie. W jakim celu instaluje się takie oświetlenie? Do pewnego momentu, śledząc wątek, byłem przekonany, że piszecie o oświetleniu w drzwiach, które po otwarciu oświetla miejsce gdzie ewentualnie postawię nogę przy wysiadaniu z auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Kurde, chciałem instalować pasażerom w drugim rzędzie a dopiero zauważyłem, że sam nie mam oświetlonych nóg jako kierowca. To normalne, że te auta nie miały takiego podświetlenia czy tylko moje jest kulawe. @yogin74 pisał wcześniej o pierwszym rzędzie ale jakoś nie skojarzyłem faktów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zrobiłem pierwszy rząd z lampek oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Zasilanie przeciągnąłem z lampki w podsufitówce. Największy problem jest z ich zamocowaniem. Ale jakoś udało mi się je upchnąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi