Doni987 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Cześć wszystkim. Poszukuję żarówek H7 do mojej megi takie aby ich światło było białe (może nie idealnie, ale blisko bieli). Z tego co wiem co największa temperatura barwy żarówek to 4300K. I pytanie do Was, na jakie wymienić? Może Philips blue vision, może jeszcze coś innego? Dzięki za odp. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Może WhiteVision Philipsa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doni987 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Nie mam pojęcia, nie znam się na tym za bardzo. Chodzi o to żeby jak najbardziej odwzorowywało światło białe no i nie kosztowały nie wiadomo ile :) a może Philips Diamond Vision? Co o nich sądzicie? Edytowane 10 Lutego 2016 przez Doni987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorrod Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Jak masz soczewkę to montuj hidy i będzie od razu lepiej. Sam szukałem idealnego ale nic nie ma i dla tego wpadły hidy Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 to montuj hidy i będzie od razu lepiej. I pierwsze spotkanie z policją i dowód zabrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doni987 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 no właśnie o to chodzi że nie mam soczewki, mam zwykłe lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Zawsze możemy zamontować soczewki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doni987 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 wiem, że xenonom nie dorównam, ale coś takiego legalnego(dzisiaj twardy dowód dopiero odebrałem i chce się nim nacieszyć :D). Co myślicie o Philips Diamond Vision? Dodano: 10 lut 2016 - 16:19 Zawsze możemy zamontować soczewki :D A jaki to koszt +/-? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Philips Diamond Vision nie posiadają europejskiej homologacji, na rynku bardzo dużo jest podrób. Krążą opinie o wypalaniu odbłyśników i dużo większej pobieranej mocy. Przy tak ciemnym kloszu to zrozumiałe. Na mokrym asfalcie, przy tej barwie światła, będzie słaba widoczność. Zdjęciami czy filmikami z netu nie sugeruj się, barwa wydaje się idealnie biała, bo zdjęcia są przepalone, dlatego jest idealnie biała plama światła. A i zainteresuj się, trwałością jaką podaje producent. Niektóre tego typu produkty mają około 400 godzin trwałości i to podawanej przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 zapraszam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Niektóre tego typu produkty mają około 400 godzin trwałości i to podawanej przez producenta. A nawet mniej, bo 100 godzin. Spotkałem się z tym pracując swego czasu w markecie. Producent przysłał oficjalne stanowisko odnośnie żarówek samochodowych, bo po 6 miesiącach od zakupu, ludzie nagminnie zaczęli je reklamować, że przepaliły się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Wypróbuj Tungsram Megalight +120%, albo Sportlight. Ich cena nie jest jakaś powalająca, bo kosztują ok. 40-50 zł za komplet. Philipsy wcale od nich lepiej nie świecą, ale za to więcej kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jar_khaos Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Mam Philips White Vision i na moje oko światło jest dużo bielsze niż w standardowych H7 Osram. Po tym jak w poprzednim samochodzie zmatowiało szkło reflektora przez jakieś super Xennon look żarówki, nie kupię już żadnych nie firmowych bez homologacji. Jeszcze planuje wymienić drogowe H7 na Osram NightBreaker lub Philips X-tremeVision. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doni987 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Dobra Panowie, myślę że skłonie się ku Tungsram, opinie mają nie najgorszą, zobaczę jak to świeci i wgl. Dzięki wielkie za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi