gacek_fm Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Można to zrobić nie ściągając koła, ale biorąc pod uwagę panujące warunki na zewnątrz to człowiek się upierniczy jak nieboskie stworzenie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja kolo sciagalbym do samych kierunkow (bo u mnie wyciagnac je jest cholernie ciezko/zapiekaja sie). Do swiatel mijania nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Już jestem po operacji. Moje zgrabne rączki nie mieszczą się w zaślepce. Konieczne było zdjąć koło i przednią część nadkola. Nie wyobrażam sobie zmiany żarówki przy xenonie bez demontażu zderzaka i lampy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratan1 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja wymieniam żarówki od góry,z lewej strony ściągam osłonę akumulatora , z prawej odginam wlew do spryskiwacza. Ostatnie pół roku 6xpostój,2xH7-doszedłem do wprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Migacz prawa strona, u mnie to ta od kierowcy, poszedl w miare sprawnie ok.30 minut. Natomiast druga strona to masakra. Wczoraj meczylem sie 4 godziny i nic nie zrobilem. Skubana chyba sie zapiekla bo obracam ja dookola , a nie moge wyjac oprawki. Jutro lub w weekend sciagam nadkole moze sie uda wreszcie wymienic. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dostęp do żarówek prawego reflektora jest całkiem przyzwoity od góry. Należy zdemontować plastikową osłonę nad zbiorniczkiem spryskiwacza, następnie odsunąć rurkę od zbiorniczka spryskiwacza i dostęp do żarówek jest bez problemu. Tyle że nie do kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz.rozycki Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 tak, jest tam dostęp, ale ledwo wepchnę tam swoją dłoń (nie mówiąc już o trzymaniu w tym czasie żarówki), więc nic mi to nie da, a dodatkowo plastiki przytrzymujące osłonę dość szybko się zużywają i przestają tak dobrze trzymać. W każdym razie mam teraz inny problem, a mianowicie pękła mi kostka od żarówki H7 w prawym reflektorze. Nie orientuje się ktoś ile taka kostka może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 hej, po przeczytaniu posta dotyczącego wymiany żarówki, byłem przerażony. Dzisiaj spaliła mi się po stronie kierowcy. Dla przypomnienia jeszcze raz sobie przeczytałem, zakasałem rękawy no i pełne zdziwienie 5 min żarówka wymieniona. jak to zrobić świetnie został już opisane, mogę tylko jedną rzecz dodać miałem założoną czołówkę i wkładając żarówkę świeciłem sobie do klosza i przez otwór żarówki widziałem jak dokładnie trafić. No jeszcze i spokój, wszystko dobrze wymacać i w 5 min zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 łatwo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 pokaz jak to wszystko swieci/wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 świeci OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 W Megankach diody leca... Tablice (rurki 9xbiale LED) mialem podswietlona tydzien i poleciala jedna, kilka dni pozniej druga. We wnetrzu mam wszystkie W5W wymienione (poza lusterkami w "slonkochronach") i tez co jakies 2-3 miesiace jakas pada (a umowmy sie, ze tam sie swiatlo stosunkowo rzadko pali). Poza tym juz milion razy slyszalem ze te postojowki leca bardzo szybko i tov same nerwy. Ale daj znac jak u Ciebie bedzie inaczej, to chetnie wezme namiar na te konkretne diody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 wszedzie leca bo to sa diody na 12v a podczas pracy silnika jest jakies 14-14.5 i predzej czy pozniej padaja potrzeba swiatelek z ukladem stabilizujacym napiecie a takich chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 wszedzie leca bo to sa diody na 12v Nie tak do końca, bo trza odpowiednio dobrać rezystor i po kłopocie. Po prostu źle dobrali jak to robili. Wzięli do obliczeń 12 V a nie 15 V i tu cały błąd, dlatego lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ja już testowałem postojówy LED od takich za 2zł do takich firmowych za 30 i wszystkie padają... Teraz jak będę montował nowe lampy na przód to dorobię rezystor w instalacji lampy i będzie już dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi