Kolasov Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Też jestem świeżo po wymianie - obie żarówki mijania i pozycja od strony pasażera... O ile strona pasażera w kwestii mijania jest w miarę prosta (skręcone koła i przez otwór w nadkolu) tak pozycja była dosyć kłopotliwa.. jedna żarówka przy próbie włożenia w oprawkę gdzieś mi spadła i już jej nie znalazłem.. Do wymiany pozycji polecam odpiąć wtyczkę z żarówki mijania - łatwiej będzie oprawkę wyciągnąć i manewrować.. Natomiast strona kierowcy to tragedia.. miejsca bardzo mało i bardzo mały zakres ruchu (też przez nadkole). Nie jestem zbyt zwinny i gibki w związku z czym ręka mocno poobijana. Generalnie tak - wymiana w nocy nie powinna stanowić problemu gdyż i tak robi się to po omacku Aczkolwiek przy ubrudzonym nadkolu / oponie nie byłoby to zbyt przyjemne.. Dla tych którzy robią to pierwszy raz polecam otworzyć maskę i zdjąć te plastikowe osłony - można sobie podpatrzeć gdzie co i jak ;) Edytowane 14 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Miałem ostatnio klientkę co sama wymieniała sobie żarówki, i nie dość że nie umiała to jeszcze wyrwała regulatory poziomowania reflektora, Edytowane 14 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Prawą żarówkę chyba wygodniej wymienia się od góry, ale po ściągnięciu wlewu od płynu do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Najłatwiej żarówki wymieniać na skręconych kołach. I jak dobrze pamiętam, żarówkę po stronie kierowcy koła skręcone w prawo, a po stronie pasażera odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wymieniał ktoś postojówkę przy ksenonach i silniku 2.0 dCi? Miejsca trochę mniej jak przy 1,5 i się zastanawiam jak to najłatwiej zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavarotcsi Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Mam problem z reflektorem prawym, żarówka mijania nie zawsze się świeci. Zabrałem się za wymianę i diagnoza jest taka: stopiła się kostka i wtyczka plusowa jest przepalona i wyszła z plastiku. Efekt jest taki, że po zmianie żarówek działało dobrze przez 2kkm teraz historia się powtarza. Na żarówce jakby przepala się od tej przepalonej wtyczki jedna blaszka. Jak zrobić dostęp do tych kabli, żeby wymienić kostkę? Dodam, że przy wymianie wymieniłem obie H7 i obie H1 w 10-15min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak prawy, to po wyciągnięciu rury od nalewania płynu do spryskiwaczy, powinieneś mieć niezły dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavarotcsi Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jedną ręką nie da sie tego zrobić. Oddałem dzisiaj do serwisu bo nie dało się już jeździć. Wtyczka przepaliła się do tego stopnia, że nie podawała prądu do kierunkowskazu. Szacowany koszt 50-60pln plus koszty wtyczki(6pln) i nowa żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jak sobie przypomnę ile tam jest miejsca, to 50 zł nie wydaje mi się złą ceną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabik Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mnie stopiły się kostki w obydwu reflektorach.Pojechałem do warsztatu, który zajmuje się francuzami i krzyknęli 300zł bo mówią, że trzeba ściągnąć zderzak. No i póki co jeżdżę bez kostek z samymi konektorkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) No to lekkie przegięcie, faktycznie trzeba ściągnąć zderzak i wykręcić lampy ale jest to bardzo proste. Ostatnio jak upaliła mi się kostka w lampie to kupiłem nową w pobliskim warsztacie. Ściągnąłem lampę ale okazało się, że moja zaciskarka nie podejdzie. Podszedłem do wcześniej wspomnianego elektryka i kazał pracownikowi założyć. Pytam się ile a on "dobra jest, tyle co za kostkę". Fakt, wcześniej skasował jak za zboże 10PLN :) Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Graffy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechuuu Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Mi przy wymianie żarówki kierunkowskazu wpadła do reflektora. Masakra. Wtedy musiałem ściągać zderzak i wyciągać światło. I chyba wtedy zmieniają się nieco ustawienia świateł bo na przeglądzie wyszło że miałem źle ustawione a na poprzednim ustawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavarotcsi Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ja szukając miejsca, żeby wymienić kostkę kilka razy usłyszałem 200-300zł. Wymieniłem w Norauto w Białymstoku, mówione było 50-60, ostateczna cena 100zł. Okazało się przy tym, że nie miałem prawie przymocowanego prawego nadkola. Wymienili co trzeba, ustawili światła. Jestem zadowolony z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Szybka refleksja po wymianie - za pierwszym razem (tydzień temu) padła mi H7 od strony pasażera - wymiana przez otwór w nadkolu zajęła mi ponad godzinę, bo dodatkowo spinka się wyczepiła i musiałem kombinować żeby ją zaczepić. Dziś padła od strony kierowcy - odkręciłem zaślepkę w nadkolu i okazało się, że jest tam tak mało miejsca, że nawet połowa dłoni mi się nie mieści. Spróbowałem wymiany przez maskę - zdjąłem osłonę koło akumulatora (bodajże 4 spinki), wyjąłem akumulator i tak uzyskałem idealny dostęp :) Przy wymianie od strony pasażera, oprócz osłony, wyjąłem także rurkę od płynu do spryskiwaczy. Efekt? Wymiana obu zajęła mi 10 minut +5 minut na wpisanie kodu w radiu i przyuczenie szyb :) Edytowane 7 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrzaw Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Kto mi pomoze? Lewa lampa Wystarczy tylko wyjac zarowke ale jak? Zadna sprezynka jej nie trzyma ale jest taka blaszka jak na Zdjeciu Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi