Pawel Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Mam PHI, ale nie wiem czy to by Cię urządzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Witam ponownie uszukałem się ale znalazłem ściągał ktoś zderzak z swojego ph III bez czujników ? są od środka mocowania na czujniki ? sporo aut ma mocowania wystarczy tylko dziury wywiercić pod czujniki Edytowane 3 Stycznia 2018 przez lordboss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek1979 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witam. Wiem że upłynęło trochę czasu ale czy udało się ogarnąć temat? Bo sam mam megane 3 z parktronikiem ale z przodu było uderzone i założyli ramki bez czujników z boku i z przodu są w zderzaku dziury. Pytanie jest takie czy czujniki na przód są takie same jak na tył? Czy czujniki z tyłu nie będą działały jeśli brak przednich? Bo na razie tył też nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Z mojego doświadczenia moge napisać, że nie będzie działać dopóki nie zamontujesz wszystkich czujników. Nawet wyłączenie w zegarach czujników przednich nie spowoduje działania tylu w tym przypadku. Co do samych czujników - załozone były u mnie rożne (oryginalne, ale nr miały inne) i działało. Jedynie musisz zwrócić uwagę na to, ze niektóre czujniki sa proste a inne z 'kolankiem' - to przy mocowaniu będzie miało znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek1979 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Problem w tym że miałem już czujniki nowe i założone na przód ale przyszły z nissana a nie z renault. A system nie zadziałał . Wiem że głośniki są sprawne bo załączałem programem i dzwięk był. Po podłączeniu czujników zniknął błąd parktronika po załączeniu przednich ale dźwięku brak. Czy pyclipem mogę coś podziałać? Bo niedawno zakupiłem elm i jestem w fazie testowania programiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dnia 26.06.2020 o 15:00, jareczek1979 napisał: ale przyszły z nissana a nie z renault. Większe znaczenie ma czy przyszły z Valeo czy z Boscha Od pewnego momentu zamiast Valeo zaczęli montować Boscha (zmienił się też moduł parkowania, np w Clio IV ph1 było Valeo a ph2 Bosch) Zakładam, że Ty powinieneś mieć Valeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek1979 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Tak z tyłu są Valeo. I przyszły też z Valeo ale nie mogłem znaleźć takich numerów w gogle. A co do aktywacji a pyclipie? Mam zamiar jutro się trochę pobawić. Może da radę odłączyć przednie i tylne ożyją? Albo dźwięk jest programowo wyłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dnia 26.06.2020 o 15:00, jareczek1979 napisał: Po podłączeniu czujników zniknął błąd parktronika po załączeniu przednich ale dźwięku brak A nie masz po prostu ściszonych albo wyłączonych w menu licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareczek1979 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Niestety to już sprawdzałem na początku. ąle chyba cos jest źle w ustawieniach . Zamówię inne czujniki i popróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi