EnzoZG Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Dziś żona poinformowała mnie, że spaliła jej się żarówka od światła STOP w lewej lampie. Poszedłem, odkręciłem śrubki, a lampa ani drgnie, więc odpuściłem i postanowiłem zapytać kogoś tutaj, by niczego nie połamać. Więc dwie śrubki, to już wiem, ale czy coś jeszcze muszę zrobić, by dostać się do żarówki ? Bo w sumie najpierw muszę ją wyciągnąć, by wiedzieć jaką kupić. Pozdrawiam i dzięki za konkretne i rzeczowe odpowiedzi. Edytowane 16 Lutego 2016 przez EnzoZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Na pewno całej lampy nie trzeba wyciągać (tak mi się wydaje) powinny wyjść same żarówki , a jeżeli jest to sam stop to żarówka będzie typowa czyli 12V 21W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 W tym modelu trzeba, z ciekawości zajrzałem do instrukcji obsługi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Na pewno nie zajrzał , cwany na łatwizne idzie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Nie piszesz jakie śruby odkręcałeś - więc po kolei. Od środka bagażnika należy na wysokości lampy wyjąć zaślepkę znajdującą się w boczku bagażnika. Za nią jest śruba taki plastikowy motylek, należy go wykręcić. Następnie wykręcamy 2 śruby trzymające lampę od zewnątrz. To wszystkie sztywne mocowania, ale żeby wyjąć lampę potrzebujemy coś z twardego plastiku w miarę cienkiego, żeby dało się delikatnie włożyć pomiędzy lampę a tylni błotnik. Delikatnie podważając najpierw wyżej a później niżej lampa wyskoczy. Musisz ją przytrzymywać, żeby nie podrapała ci lakieru. Chodzi o to, że lampa ma jeszcze twa bolce z kulkami na końcu, które wskakują w specjalne mocowania. Po wyjęciu lampy rozłączasz kostkę wyciągasz wkład z żarówkami i wymieniasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzoZG Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) W tym modelu trzeba, z ciekawości zajrzałem do instrukcji obsługi Trzeba takową instrukcję posiadać, więc dzięki za odpowiedź. Na pewno nie zajrzał , cwany na łatwizne idzie , Jak byś czytał mój post, to byś wiedział, że sruby odkręciłam. Nie dopisałem tylko, że lampa górą z kołka wyskoczyła. Więc Tobie również dzięki za rzeczową podpowiedź. Następnie wykręcamy 2 śruby trzymające lampę od zewnątrz. Domyślam się, że to te dwie zewnętrzne śruby od strony klapy bagażnika wykręciłem, ale nie wiedziełem o tym plastikowym motylku, o którym pisałeś, więc zaraz jak żonka przyjedzie, to zejdę i postaram się to zrobić. Dzięki Sotis. Dziś podszedłem do tego tematu raz jeszcze i przeszukałem bagażnik za tyą plastikową zaślepką, której nigdzie nie znalazłem. Dlatego poluzowałem śruby i wyszarpnąłem lampę, która dziś wkońcu wyszła, więc po wymianie żarówki postanowiłem zrobić fotkę. Zostawiam to dla potomnych jak to się mawia na innym forum. Czerwonym zaznaczyłem kołki ustalające w lampie i gniazda w błotniku, a niebieskim otwory na śruby w lampie i plastikowe kołki na gwint śruby. Edytowane 17 Lutego 2016 przez EnzoZG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jeszcze jedno - mój opisy tyczy się wersji GRAND. Nie wiem jaką ty masz. Jeżeli krótki to chyba nie ma tej śruby motylkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzoZG Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 mój opisy tyczy się wersji GRAND No włąśnie mój to zwykły Scenic, ale i tak dzięki za jakiekolwiek wskazówki dotyczące samego tematu, a nie instrukcji, czy braku chęci do obadania tematu. Raz jeszcze dzięki Sotis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Trzeba takową instrukcję posiadać, więc dzięki za odpowiedź. Po co ten sarkazm? Wystarczy wejść na Download i sobie ściągnąć. Góra 2 min i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzoZG Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Po co ten sarkazm? A po co była ta docinka "W tym modelu trzeba, z ciekawości zajrzałem do instrukcji obsługi" Wystarczyło po koleżeńsku napisać po przecinku "odkręcić dwie śrubki i pociągnąć lampę". Pozdrawiam i kończę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi