Hosse Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Witam, Przy zaciąganiu hamulca ręcznego przestał być wyczuwalny opór i hamulec nie działa. Mechanik zdiagnozował że niezbędne do naprawy będą sprężynki zacisków których brakuje?! Gdzie takie sprężynki można obecnie dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Kolego jest to już na forum opisane, o zamarzaniu linki, sprężynki ja do siebie dobrałem od innego auta aby długość była podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 !mariuszekf Dziękuję za odpowiedź.Pytanie tylko z jakiego dobrałeś samochodu? Na allegro nic podobnego nie znalazłem... Możesz coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Jedziesz na złomowisko i tam wyciągasz od innego auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ok, jak zrobie to opisze co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jak chcesz, żeby było jak z fabryki, to poszukaj sprężynek ze Scenika, który miał automatyczny ręczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mechanik zdiagnozował że niezbędne do naprawy będą sprężynki zacisków których brakuje?! To zmień mechanika. ;) W ręczny mechaniczny w megance nie ma sprężynek. Występują one tylko przy elektrycznym ręcznym w sceniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) @aston76 w takim razie co sugerujesz za usterkę?? Edytowane 9 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Sprężynki się dobrze sprawdzają przy zabrudzonych zaciskach, albo przy ciężko chodzących linkach. Ja tam polecam ich założenie. Po ich założeniu skończyły się u mnie problemy z ręcznym. Edytowane 9 Marca 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 @aston76 w takim razie co sugerujesz za usterkę?? Zapieczone linki w pancerzu. Podciągnij sobie ręcznie linki przy kołach i sprawdzisz czy powróci opór przy zaciąganiu ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Można to jakoś nasmarować bez zdejmowania koła. Np. WD40?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 WD40 nie jest do smarowania, ale można nim psiknąć, żeby brud wymyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Lepiej wymienić na nowe i po problemie. A pisze ze swojego doświadczenia. W tamtym roku wymieniałem linki, bo linka powodowała blokowanie hamulca po odblokowaniu ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88michal882 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Tutaj mają wszystko do hamulcy, co prawda UK ale nie ma problemu z wysyłką http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=231184689685&category=63717&pm=1&ds=0&t=1455397208940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Zalożyłem nowe sprężynki. Wyczyściłem Wd40, narazie jest ok. Zobaczymy co będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi