3mjr Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Poratujcie proszę i podpowiedzcie (najlepiej zdjęciem poglądowym) gdzie w megance III 1.6 16v silnik K4MP84 (rok 2010) znajduje się czujnik położenia wału. Mam problemy z odpalaniem i wszystko zostało sprawdzone poza tym. Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 K4M pewnie jak wszystkie, stojąc przed silnikiem z prawej strony pod termostatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3mjr Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzieki za info, znalazłem takie zdjęcie na necie, nie jest to chyba dokładnie silnik, o który się rozchodzi, ale czy lokalizacja i wygląd czujnika są zbliżone? I jeszcze jedno czy dużym kłopotem jest demontaż i wyczyszczenie takiego czujnika, o czym trzeba wiedzieć zanim zabiorę się za taka robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) To na zdjęciu to czujnik położenia wałka rozrządu a Ty pytałeś o czujnik wału. Jak pisałem, niżej pod termostatem. Przykręcony na dwie śruby, klucz 10. Trzeba działać "po palcu" ale dasz radę. Było na forum, nie mogę znaleźć ale google wypluło T O. Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Graffy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3mjr Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Wszystko jasne, bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuturo Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 koledzy możecie zamieścić na foto gdzie ten czujnik się znajduje jest dojście z góry walczę od paru dni nie mogę go znaleźć REGULAMIN 5.7 Użytkownicy forum muszą stosować się do zasad gramatycznych, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli, pełnym zdaniem. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Bez interpunkcji to zdanie jest bez sensu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Tutaj znajdziesz. Silniki są prawie takie same jak w megane II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuturo Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 27 minut temu, mireczek01 napisał: Cięcie. dzięki w poniedziałek będę walczył REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Pewnie to ten czujnik Cześć koledzy pragnę podzielić się moimi spostrzeżeniami odnośnie czujnika połażenia wału korbowego samo umiejscowienie jest dokładnie pod przepustnica a nie jak w megane II pod termostatem samo dojście jest utrudnione przez brak miejsca wiec demontaż przepustnicy praktycznie jest obowiązkowy czujnik przykręcony jest na śrubę klucz 10 dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.b Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam, czy ten czujnik powodował trudności z rozruchem? Mam podobny problem i szukam rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Największą pewność byś miał po podłączeniu auta pod dobrego kompa. Jeśli to wina czujnika to powinien być widoczny jego błąd. Lepiej wydać 50 zł na diagnostykę niż w ciemno wymieniać czujniki i inne części aż do skutku. Edytowane 2 Października 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.b Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Tak zrobię, dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuturo Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 ja wymieniłem czujnik nic niestety nie pomogło auto nadal nie pali (niezawsze) na kompie zero błędów jestem trochę załamany tym faktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Co prawda w dCi ale problem ustąpił mi w M2 po wymianie czujnika położenia wału i czujnika położenia wałka. Dodatkowo czujniki muszą być markowe, najlepiej takie same jak były w oryginale. Błędy były widoczne po podpięciu pod kompa. Edytowane 3 Października 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi